DBU giver FCM og Viborg FF bøder

Et opslag på Facebook viser sig nu at koste superligaklubben Viborg en bøde på 10.000 kroner.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har fredag sendt en regn af bøder ned over klubberne i Alka Superligaen samt en enkelt klub fra næstbedste række. Det meddeler DBU på sin hjemmeside.

Seks klubber har i samlet otte tilfælde forbrudt sig mod reglerne omkring pyroteknik på stadion, og det har kastet bøder af sig.

Viborg har både fået en bøde på 10.000 kroner for på klubbens Facebook-side at rose fansene for en tifo, som indeholdt brug af romerlys, samt en bøde på 25.000 kroner for fansenes brug af samme under kampen.

- Vi sendte et brev til klubberne før sæsonstart, hvor vi understregede, at klubber, spillere eller officials anerkendelse af brugen af pyroteknik ville kunne medføre sanktioner.

- Vi arbejder målrettet for at bekæmpe brug af pyroteknik, som er i strid med vores bestemmelser, og derfor har vi nu sanktioneret Viborg FF og vil også fremover slå hårdt ned på ulovlig brug herunder lovprisninger af en sådan brug, siger formanden for Fodboldens disciplinærinstans Jens Hjortskov.

Fra samme kamp har FC Midtjylland fået en bøde på 35.000 kroner - også på grund af pyroteknik.

FCM har sammen med ligakollegerne Brøndby, FC København og Esbjerg samt Vejle fra 1. division tilsammen fået bøder for yderligere 200.000 kroner for overtrædelser af samme love omkring pyroteknik på stadion.

De otte sager omhandler følgende kampe:

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.