Danmark deles i to i weekenden - varmen er østpå

Det ser ikke ud til, at det midt- og vestjyske får del i det sommerlige vejr, der venter i weekenden.

Arkivfoto. Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

I samarbejde med tv2.dk

Solen skinner allerede mange steder i landet fredag, og efter en kølig start på juli virker temperaturerne mellem 20 og 22 grader helt sommerlige.

Og der er mere sommerligt vejr på vej i weekenden, men det er langt fra alle, der får del i det.

Fronter vest for Danmark vil give store dele af Jylland perioder med mere skyet vejr og stedvis endda lidt regn, mens den sydøstlige del af landet kan se frem til en weekend med det bedste sommervejr, juli indtil videre har budt på.

Solrig lørdag - de fleste steder

Lørdag er der de fleste steder i landet udsigt til en del sol.

De bedste solchancer er der øst for Lillebælt.

I det jyske kan der ud på eftermiddagen opstå lokale byger, og i Nordvestjylland bliver det mere skyet, og der kan sågar en overgang komme regn ud på eftermiddagen.

Vejrkort for lørdag klokken 16. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Temperaturerne kommer op mellem 20 og 23 grader. Det bliver varmest i det sydlige Jylland og i de østlige egne.

Det sommerlige vejr kan nydes i en svag vind fra sydlige retninger. Langs Jyllands vestkyst bliver det dog mere blæsende med op til frisk vind fra syd og sydvest.

Danmark bliver søndag delt i to

Søndag skal man øst for Storebælt for at sikre sig sommerligt vejr, mens der er risiko for både regn og byger i den vestlige halvdel af landet, og i store dele af Jylland bliver det mest skyet vejr.

Det solrige vejr over den østlige del af landet kommer med temperaturer mellem 22 og 25 grader, og stedvis kan termometeret runde 26 graders varme.

Vejrkort for søndag klokken 14. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

I skarp kontrast til sommervejret over den østlige del af landet ventes der i den nordlige og vestlige del af Jylland blot 15 til 20 graders varme.

I hele landet ventes søndag dog relativt rolige vindforhold.

Efter weekenden vil køligere luft atter strømme frem mod Danmark fra nordvest. Mandag kan den sydøstligste del af landet dog stadig få et sommerligt varmepust med op til 23 graders varme.