Cykling: Dagens etape kan definere resten af Fuglsangs Tour

På Tourens 6. etape får vi det første fingerpeg om, hvor Jakob Fuglsang står i forhold til sine konkurrenter.

4000 højdemeter fordelt på bare 160 kilometer.

Der venter noget af mundfuld for rytterne, når de først skal passere seks kategoriserede stigninger, inden der er mål på kategori 1-stigningen La Planche des Belles Filles på 6. etape i dette års Tour de France.

quoteVi får et fingerpeg om, hvem der skal regnes i blandt favoritterne, og hvem der ikke skal.

Chris Anker Sørensen, cykelekspert, TV 2 Sport

Jakob Fuglsang er under et minut efter sine nærmeste konkurrenter i klassementet, og derfor bliver etapen særdeles afgørende og definerende for den danske Astana-kaptajn.

- Det ændrer mange ting, hvis han skulle tabe tid. Selvfølgelig er Touren ikke færdig, men man sætter et ekstra benspænd for sig selv ved at tabe tid på den første bjergetape. Vi får nogle indikationer, men det er stadig den første bjergetape, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- Hvis han smider 20 sekunder, kan han stadig håbe, det bliver bedre senere. Hvis han er helt væk, skal han begynde at sadle om. Hvis han tager 20 sekunder på konkurrenterne, er han pludselig endnu mere favorit, end han er nu. Vi får et fingerpeg om, hvem der skal regnes i blandt favoritterne, og hvem der ikke skal.

Fuglsang vil vinde tid

Jakob Fuglsang selv har også store forventninger til etapen. Han understreger, at det er nu, han skal vise, at han er i den samme gode form, som han har været i hele året.

quoteTorsdag tror jeg, bliver en hård dag – og en dag, hvor der formentlig bliver gået til stålet.

Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT

- Det bliver første gang, hvor vi skal se, hvem der umiddelbart har benene til at køre klassement, og hvor jeg også selv skal vise, at jeg er der, hvor jeg gerne skulle være forhåbentlig.

- Det er en lidt anderledes La Planche des Belles Filles-etape end den, som vi blandt andet kørte for et par år siden, hvor der ikke var så mange stigninger inden. Der var der bare en enkelt hård afslutning. Torsdag tror jeg, bliver en hård dag – og en dag, hvor der formentlig bliver gået til stålet, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Hvad vil du være tilfreds med?

- At vinde tid.

Ekspert håber på Fuglsang-offensiv

Sidste gang Jakob Fuglsang kørte etapens sidste stigning, La Planche des Belles Filles, i Tour-sammenhæng, var i 2017, hvor han tabte over 40 sekunder til konkurrenter som Chris Froome, Richie Porte og Romain Bardet.

Det er vigtigt, at dette ikke sker igen, siger Chris Anker Sørensen, der håber, at Fuglsang har en offensiv plan klar.

quoteJeg tror, den (La Planche des Belles Filles, red.) passer meget godt til ham. Man har forlænget stigningen med en kilometer, og det skulle gøre den lidt mere spændende.

Lars Michaelsen, sportsdirektør, Astana. 

- Det er en utrolig vigtig test. Selvfølgelig kan man godt vende situationen, hvis det ikke skulle gå godt. Men det er altid bedre at have en god fornemmelse, fremfor hele tiden at skulle forklare, hvad der gik galt.

- Det mest optimale er, at han henter noget tid, og det håber jeg også, er intentionen, han går ind med. Håbet for Astana er, at han kan angribe og hente tid på konkurrenterne. Det bliver nok på sidste stigning, da det er svært at lave noget inden, siger Chris Anker Sørensen.

Astana går ud fra, at Fuglsang er klar

Jakob Fuglsang fik ikke den bedste start på Touren, da han styrtede på 1. etape og har siden kæmpet med eftervirkningerne.

Efter 5. etape fortalte han, at han følte sig lidt ”skæv i kroppen”, men at det ikke var noget, han bekymrede sig over.

Dette gør Astanas danske sportsdirektør, Lars Michaelsen, heller ikke, da han har en stor tro på Fuglsang.

- Vi skal gå ud fra, at Jakob er klar. Når de forskellige klassementsfavoritter begynder at spille med kræfterne, skal vi se, hvor meget Jakob kan svare igen med, siger han.

- Jeg tror, den (La Planche des Belles Filles, red.) passer meget godt til ham. Man har forlænget stigningen med en kilometer, og det skulle gøre den lidt mere spændende, siger Lars Michaelsen.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.