Blæsevejr på vej: Risiko for vindstød af stormstyrke

Der venter en ret så blæsende torsdag med risiko for vindstød af stormstyrke ved flere vestvendte kyster.

Har du endnu ikke fået sat havemøblerne ind i skuret og kontrolleret, at trampolinen står forsvarligt fast, kan det være en god ide at gøre det nu. Vi har nemlig udsigt til en torsdag med byger, blæst og kraftige vindstød ved flere danske kyster.

Risikoen for de kraftige vindstød, som kan være af stormstyrke, er størst ved den jyske vestkyst, i Kattegat og på Bornholm.

Hen over morgen- og formiddagstimerne er der risiko for vindstød af stormstyrke ved den jyske vestkyst fra omkring Hvide Sande og nordpå til Skagen, mens det hen over eftermiddagen vil være mest blæsende i Kattegat og i Vendsyssel til at begynde med og sidenhen på Bornholm.

Koldfront markerer overgangen til mere blæsende vejr

Allerede onsdag aften frisker vinden op fra sydvest med en jævn til hård vind ved Vestkysten, mens den sidst på natten tiltager yderligere i forbindelse med, at vinden drejer til vest.

 
 

Vinden drejer fra sydvest til vest, når en koldfront med regn bevæger sig hen over landet fra vest mod øst torsdag morgen og formiddag, og det er luften på bagsiden af koldfronten, som er mest ustabil og blæsende. 

De kraftigste vindstød vil især forekomme i forbindelse med regn- og haglbyger, som strømmer ind fra vest i den kølige bagsideluft.

Bygerne trækker nemlig vind med ned fra større højder, hvor det ofte er mere blæsende.

I løbet af aftenen løjer vinden af igen, så vi for en kort bemærkning får fredeligere og klarere vejr fredag.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.