Barsk onsdag med snebyger, frost og kraftig blæst

Onsdag aften vil blæst og temperatur føles som minus 10 grader.

Der bliver brug for det helt varme tøj, når man begiver sig ud onsdag. Temperaturen vil falde i løbet af dagen, og vinden tiltager. Onsdag aften vil det føles bidende koldt med let frost og kuling fra nord. Kuldeindekset, der er et udtryk for, hvordan vind og temperatur opleves, når ned omkring minus 10 grader.

Vindstød op til stormstyrke fra morgenstunden

I løbet af natten tiltager vinden, og onsdag morgen vil der være vindstød af stormende kuling ved Vestkysten. Der kan måske endda komme enkelte stormstød.

Prognose af vindstød klokken 6.
Prognose af vindstød klokken 6.
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Morgenen byder desuden på regn-, slud- og snebyger til Nordsjælland og dele af Jylland. Det er et lavtryk, som er årsag til både blæst og byger. Lavtrykket vil onsdag morgen være placeret over Kattegat og vil i løbet af dagen trække mod sydøst.

Prognose klokken 9.
Prognose klokken 9.
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

På grafikken fra klokken 9 ses bygelinjen at være placeret fra Nordsjælland og videre ned over de sydlige egne. Nordsjælland får formentlig sne, mens nedbøren længere mod syd mere vil falde som regn og slud.

Frost og kraftig blæst onsdag aften

I eftermiddagstimerne vil der antageligt komme færre byger. Til gengæld vil flere af bygerne være med sne. Lavtrykket sørger nemlig for, at koldere luft fra nord trækker ned over landet. 

Onsdag aften byder på kuling fra nord til store dele af landet. Vindstødene vil være op til stormende kuling gennem Storebælt og Øresund. Den kraftige vind går direkte på tværs af Øresundsbroen og Storebæltsbroen og ventes derfor at give restriktioner for trafikken.

Prognose af vindstød klokken 18.
Prognose af vindstød klokken 18.
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

I løbet af aftenen og natten ventes snebyger nogle steder. Størst risiko for snebyger er der over Djursland, Fyn og Nordvestsjælland. Her kan bygelinjer dannet over Kattegat måske give længerevarende snebyger.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.