13-årig pige får lov at blive i Danmark

Udvisningen af den 13-årige Yiming Liu er sat i bero, fordi hendes advokat har klaget over afgørelsen. Dermed skal hun ikke forlade Danmark i dag.

Den 13-årige pige Yiming Liu fra Silkeborg skal ikke forlade Danmark i dag.

Det siger hendes advokat Jacob Engelbrechtsen til TV 2.

- Så kan vi ånde lettet op for nu, siger han.

Jacob Engelbrechtsen har klaget til Udlændingenævnet, der onsdag formiddag har besluttet at give sagen opsættende virkning. Det betyder, at sagen er sat i bero, imens de behandler hans klage, og at den 13-årige skolepige dermed kan blive med sin familie i Danmark lidt endnu.

Advokaten vurderer, at behandlingstiden er omkring syv måneder.

Bange for at forlade Danmark

Sagen har vakt opsigt siden sidste uge, hvor Udlændingestyrelsen gav den unge pige afslag på familiens ansøgning om at blive familiesammenført,

Den mener nemlig, at den unge skolepige ikke har ”mulighed for at opnå en sådan tilknytning til Danmark, at der er grundlag for en vellykket integration”.

Dermed stod hun til at skulle pakke kufferten og forlade Danmark - i dag. Det er på trods af at hendes kinesiske mor og danske stedfar bor i Silkeborg, hun går i dansk skole og er i gang med at lære dansk. 

- Jeg er bange, siger Yiming Liu, der kom til Danmark i september 2016.

- Jeg har mine bedste venner her, og jeg er bange for at skulle undvære min mor, har hun forklaret. 

Nu går forældre til pigens klassekammerater i Silkeborg ind i sagen. Forældrene har startet en storstilet underskriftindsamling.