Stor ekstraregning: Lokale får stoppet byggeprojekt i villakvarter

Lokal modstand betyder nu, at et vej- og fortovsprojekt sættes på pause, og en stor regning lander hos kommunen.

Skovkvarteret ligger i Lysbro lige vest for det centrale Silkeborg.
Skovkvarteret ligger i Lysbro lige vest for det centrale Silkeborg.
Foto: Skråfoto/Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur

Politikerne i Silkeborg Kommune tramper nu på bremsen og standser en renovering af veje og fortove i et villakvarter i Lysbro. Det skete på et ekstraordinært møde mandag morgen.

Arbejdet vil nemlig potentielt medføre regninger på mange tusinde kroner til boligejerne.

Sagen er, at der skal lægges et nyt slidlag på vejen i Skovkvarteret. Samtidig er der ved at blive nedlagt nye vandrør og elkabler, så fortovene også skal lægges om.

Da slidlagene vil hæve vejoverfladen, skal fortovene også flere steder hæves.

Det betyder dog for mange boligejere i kvarteret, at de ikke kan få deres overfladevand ledt ned til vejen og afløbsriste. Det vil derfor kræve en omlægning af deres indkørsler og dermed flere tusinde kroner i regning.

En af de lokale anslår, at det kan koste op mod 30.000-40.000 kroner for nogle husstande.

Skærmbillede 2024-07-08 kl. 19.10.10
Foto: Google Maps

Modstanden mod projektet blev så stor, at lokale og Funder-Lysbro Lokalråd skrev til Plan- og Vejudvalget i Silkeborg Kommune for at få stoppet arbejdet med det samme.

De klager blandt andet over, at beboerne først er blevet orienteret om projektet, efter det begyndte, og at de økonomiske konsekvenser for dem slet ikke nævnes.

Udover problemer med at komme af med overfladevand har nogle allerede fået problemer med at få deres biler fra grunden og ned på vejen på grund af niveauforskel, fremgår det af brevet fra lokalrådet.

Mandag morgen var der indkaldt til ekstraordinært møde i Plan- og Vejudvalget, hvor politikerne besluttede at sætte arbejdet på pause.

Det gjorde de på trods af, at det ifølge kommunens forvaltning anslås at koste 100.000-200.000 kroner i ekstra omkostninger.

Forvaltningen pointerer, at hvis projektet helt stoppes, omprojekteres og gennemføres i en anden form, kan de økonomiske konsekvenser blive endnu større. Det risikerer også at sætte en præcedens for andre steder i kommunen, tilføjes det i et notat.