"Fatter du ikke en skid?": Butiksansatte bliver skældt ud af kunderne

Flere butiksansatte fortæller, at de ofte får hårde ord med på vejen, når de er på arbejde.

Der kan hurtigt opstå dårlig stemning, hvis en vare er udsolgt, der er uenighed om prisen eller der er kø ved kassen.

quoteDet er ofte ting som “er du dum?”, eller “kan du ikke regne?” eller “fatter du ikke en skid?”

Gurij Pedersen, butiksansat, Løvbjerg Overlund, Viborg

Sure eller ophidsede kunder kan være med til at gøre arbejdsdagen svær, fortæller ekspedienter i flere af landets supermarkeder.

- Hvis folk har lidt travlt og der står fire mennesker i kø, så kan der godt blive sagt et eller andet, fortæller Benjamin Svenningsen Østergaard, der arbejder ved SPAR i Thisted.

Og det er ikke altid pæne ord, der bliver sagt.

- Det er ofte ting som “er du dum?”, eller “kan du ikke regne?” eller “fatter du ikke en skid?”, forklarer Gurij Pedersen, der er ansat ved Løvbjerg Overlund ved Viborg.

Se hvordan det gik, da vores journalist med skjult kamera talte grimt til ekspedienten foran andre kunder. 

Skjult kamera

På baggrund af ekspedienternes fortællinger, så har TV MIDTVEST sat skjult kamera op i SPAR i Thisted. Her indtager vores journalist rollen som en meget ubehøvlet kunde. Se hvordan det gik i videoen lige herover.

Kunder der opfører sig sådan påvirker ekspedienterne.

- Man bliver både ked af det og vred. For det kan ikke være rigtigt, at man skal forulempes på sit arbejde. Man passer jo sit arbejde, siger Gurij Pedersen.

En af dem der på skjult kamera vælger at sige fra overfor vores journalist er Christoffer Kudsk Christensen. Han fik simpelthen nok.

- En ting var, at han først sagde, at han skulle skynde sig. Men så begyndte han at snakke om, hvor langsom, han var. Det blev for meget. Det blev for meget for mig.  Det var simpelthen for frækt gjort, slår han fast.

Tema

Tone og adfærd