World Cup-surfvinder fundet i mørke

For første gang nogensinde blev finalen i bølgewindsurfing afviklet, efter solen var gået ned. Foto: John Carter

Mørket havde sænket sig over Klitmøller, da det mod alle odds lykkedes at finde en vinder i World Cup'en. Efter seks dage uden vind blev hele søndag taget i brug fra solopgang til solnedgang for at finde en vinder.

Efter 13 timer og ti minutters konkurrence blev Thomas Traversa fra Frankrig kåret som vinder kl. 20.10 efter en sejr i finalen over Victor Fernandez fra Spanien.

- Der er virkelig tale om mørkets akrobater. Helt utroligt, at surferne var i stand til at lave en så flot finale med svære loop og elegante spring hen over bølgerne. En dag med surf fra solopgang til efter solnedgang er ikke sket før, men vi klarede det, og Cold Hawaii har igen leveret varen, siger eventchef Robert Sand.

I seks dage havde alle i Cold Hawaii ventet på vinden. Den kom på den allersidste konkurrencedag, hvor de første surfere blev sendt på vandet klokken syv. Men klokken tolv faldt vinden igen, og dommerne afbrød konkurrencen. Sidst på eftermiddagen tog vinden til igen, og kl. 18.40 blev konkurrencen genoptaget.

Arrangørerne måtte droppe at afvikle kampen om tredje- og fjerdepladsen. I stedet delte Bobby Swift fra England og Loan Jamaer fra Tyskland tredjepladsen.

Det er første gang i World Cup-historien, at en afdeling er blevet afgjort i lygtetændingstiden.