Voldtægtssag: Kommune undersøger sig selv

Thisted Kommune er i gang med at undersøge sin rolle i sagen om den 17-årige dreng, der gennem to år har voldtaget sin lillesøster og en fætter

En serievoldtægtssag fra det sydlige Thy får nu Thisted Kommune til at undersøge, om alt er gjort efter bogen. Den 17-årige gerningsmand blev anholdt torsdag formiddag, men kommunen har haft kendskab til sagen siden midten af september.

- Jamen jeg har allerede på nuværende tidspunkt fået en redegørelse, som ser på, hvordan vi har tacklet situationen. Og vi kan i hvert fald sige, at den handleguide, vi har haft liggende i forhold til det her, den har været fulgt, siger Lars Sloth, der er direktør i børne- og familieafdelingen i Thisted Kommune.

Måske oversete signaler

Kommunen mangler stadig at finde ud af, hvordan der kan gå to år, uden nogen opdager, at noget er galt. Derfor går forvaltningen nu i gang med at undersøge, om Thisted Kommune kunne have gjort noget anderledes, inden den fik kendskab til sagen.

- Der er nogle forældre, der har et ansvar for, hvad der foregår bag hjemmets fire vægge, og der er jo grænser for, hvor man som myndighed kan trænge ind. Men det er klart, at der er nogle af de signaler, som familien måske har sendt, som man kunne have opfanget anderledes. Det vil jeg ikke kunne afvise, siger direktøren.

Når kommunen bliver underrettet om seksuelle overgreb på børn, bliver det krænkede barn som det første skærmet fra gerningsmanden. Dernæst kontakter kommunen politiet, og endeligt får familien psykologhjælp.