Voldtægtsdømte frikendt i landsretten

Domme på to års fængsel og udvisning af Danmark blev i omstødt til en klar frifindelse i Vestre Landsret i sagen om en dobbelt voldtægt i på et pizzeria i Thisted.

Med dommerstemmerne 6 - 0 kunne to irakiske FN-flygtninge på 26 og 36 år i dag forlade Landsretten i Viborg som frie mænd. I januar blev de ellers begge idømt to års fængsel efterfulgt af udvisning af Danmark med indrejseforbud i ti år for voldtægt.

De blev dømt for i 2002 eller 2003 at have voldtaget en dengang 13-årig pige. Anmeldelsen af voldtægten kom dog først i september 2009. De to mænd har gennem hele forløbet nægtet at have haft nogen form for seksuel omgang med pigen.

Kræver stor erstatning

Landsretten lagde i frikendelsen vægt på, at pigens forklaring var skiftende og usikker. Derfor blev mændene altså frifundet i Vestre Landsret.

Forinden nåede de at sidde varetægtsfængslet i syv og en halv måned. Nu vil der blive rejst erstatningskrav for uberettiget fængsling, fortæller forsvareren for den ene af mændene, Niels Fjeldberg.

Alene varetægtsfængslingen siden 5. oktober 2009 takserer Niels Fjeldberg til mindst 200.000 kroner. Hertil kommer tillægserstatning for eksempelvis tabt afbejdsfortjeneste.