VM i Stand Up Paddling har kurs mod CopenCold Hawai

Når VM i Stand Up Paddling afvikles i 2017, kan en del af konkurrencen komme til at foregå i Klitmøller.

casper_steinfath_on_board.jpg

Under navnet CopenCold Hawaii går Friends of Cold Hawaii (Arrangøren bag World Cup'en i bølgewindsurfing) sammen med Copenhagen Watersports efter VM i Stand Up Paddling i 2017. Københavns Kommune støtter med 1 mio kroner, Sport Event Danmark med 500.000 kroner.

Friends of Cold Hawaii har søgt Thisted Kommune om samlet 530.000 kroner. Pengene er bevilget af økonomiudvalget og skal behandles endeligt af kommunalrådet på tirsdag, og meget afhænger af den beslutning i kommunalrådet, før projektet evt. kan føres ud i virkeligheden.

Steinfath blandt verdens bedste

Casper Steinfath fra Klitmøller er en af verdens bedste SUP'ere og har derfor en drøm om et VM på hjemmebanen i Cold Hawaii.

- Det ville være den ultimative drøm, der ville gå i opfyldelse for mig, hvis jeg kunne komme til at forsvare mine to VM titler på hjemmebane foran familie og venner, siger Casper Steinfath  til TV MIDTVEST og fortsætter:

Det ville være den ultimative drøm, der ville gå i opfyldelse

- Det ville være en kæmpe fordel at konkurrere her på vestkysten, hvor jeg er vokset op og kender bølgerne virkeligt godt, slutter Steinfath, der i øvrigt også vil sætte pris på at konkurrere under køligere himmelstrøg herhjemme.

Fra København til Klitmøller

Første halvdel af eventen (åbning og flat water long distance race) ville skulle foregå i kanalerne i København. Midt på ugen flyves alle deltagere med følge til Nordvestjylland for at afvikle andel del (SUP Surf i bølger, Technical racing, relay race og præmieoverrækkelse).

Stort stævne

Der kommer 300 deltagere + følgere fra 50 lande, og stævnet er markant større end World Cup'en i bølgewindsurfing, hvor der blot deltager 29 surfere, som ofte har 0 eller 1 følger med sig.

Gode chancer

Tidligere har det været afviklet på eksotiske steder som Hawaii og Sydamerika. Men da det er i spil som OL-disciplin, vil forbundet gerne have det udbredt. Det vurderes derfor, at Danmark har en overordentlig god chance for at få eventen, oplyser Friends of Cold Hawai.