VM-guld til ung Klitmøller-surfer

Den 18-årige paddlesurfer med tilnavnet Polarbear har vundet karrierens første VM-guld.

Paddlesurferen Christian Andersen har vundet VM-guld for første gang i karrieren. Foto: Ben Reed / ISA

Foto: Ben Reed / ISA

1 af 2

Det var en glad Christian Andersen, der i dag sikrede sig sin første VM-guldmedalje. Det var i disciplinen paddlesurfing for junior-klassen.

- Jeg kan slet ikke tro, at jeg har vundet et verdensmesterskab. Jeg har drømt at vinde en guldmedalje, siden jeg kom på vandet første gang. Jeg kan ikke forstå, at det nu er sket. Det er helt sindssygt, siger Christian Andersen.

Sidste år var Polarbear - som Christian Andersen bliver kaldt - tæt på, men sluttede lige uden for medaljerne. Men i år var det anderledes. Christian Andersen kom ud til den første bøje som nummer to, og dér lå han på store dele af 1,2 kilometer lange bane, der skulle padles igennem tre gange.

  Foto: Ben Reed / ISA

Men i slutspurten var det altså Christian Andersen, der klarede det bedst.

Efter at have krydset mållinjen stod den firedobbelte verdensmester Casper Steinfath klar til at tage imod Polarbear. De to har været venner, siden Steinfath skubbede Christian Andersen ud i bølgerne for 11 år siden.

- Jeg er virkelig taknemmelig over, at Casper har hjulpet mig siden dag 1. I dag varmede vi op sammen, og han gav mig en masse tips. Det er fantastisk, siger Christian Andersen.

Senere i aften trækker Casper Steinfath selv i våddragten i sin finale i det tekniske ræs.

Læs også Casper Steinfath vil være surfsportens sprinterkonge