Virksomhed giver sine ansatte julegaver i maj - skal hjælpe forretninger med at overleve krisen

Direktøren i Hanstholm Køkken har købt gavekort til tøjbutikker til alle sine ansatte.

Julen er kommet tidligt i år for 60 ansatte hos Hanstholm Køkken. Direktøren har nemlig bestemt, at de allerede nu skal have årets julegave.

Idéen opstod efter et besøg hos virksomhedens leverandør af arbejdstøj. Der er nemlig en meget god grund til, at de ansatte skal have gaverne allerede nu.

- Han siger, at det kan være, at jeg snart skal finde en ny leverandør. Så spørger jeg selvfølgelig hvorfor det, og til det svarer han, at hvis der ikke snart sker noget, så lukker han inden for kort tid. Det er faktisk lidt sørgeligt, forklarer Carsten Andersen, der er direktør og ejer af Hanstholm Køkken.

Den lille episode gav ham en idé. Han ville give sine ansatte deres julegave i maj med håbet om, at den kunne hjælpe andre virksomheder nu.

Direktør i Hanstholm Køkken Carsten Andersen fik idéen.
Direktør i Hanstholm Køkken Carsten Andersen fik idéen.
Foto: Lasse Dieckmann, TV MIDTVEST

Fremrykker julegaver

Carsten Andersen ringede derfor til Bent Sørensen, der er indehaver af Tøjeksperten i Thisted for at stille ham et spørgsmål.

- Hvis jeg fremrykkedede de julegaver, som alle medarbejderne skulle have haft i december måned, ville jeg så kunne hjælpe dig, spurgte han.

Og det kunne han godt, var svaret fra Bent Sørensen. Så der blev købt gavekort til Tøjeksperten og til en dametøjsforretning i Thisted.

- Det er jeg selvfølgelig glad for, for jeg få noget likviditet i min kasse, som jeg står og mangler lige i øjeblikket på grund af den faldende omsætning, så mangler vi penge til at betale for varerne, som vi har fået hjem hele januar og februar måned, siger Bent Sørensen.

Jul i maj

Medarbejderne hos Hanstholm Køkken har intet imod, at de får julegaverne lidt tidligt i år.

- Det synes jeg er en fantastisk god idé, hvis vi på den måde kan hjælpe nogle andre i den her krise, fortæller Frank Poulsen, der er sælger hos firmaet.

Det er hans kollega produktionsmedarbejder Jesper Gøtsche fuldstændigt enig i.

- Der er mange, der har det svært i øjeblikket, så hvis vi kan få gang i det på den måde, så synes jeg, det er okay, siger han. 

Carsten Andersen håber nu, at andre virksomheder med nogenlunde vind i sejlene vil lade sig inspirere af hans idé.

For at holde liv i den lokale detailhandel, har Hanstholm Køkken i Vildsund været tidligt ude med årets julegaver.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.