VIDEO: Kutter endelig trukket fri

En strandet fiskekutter har siden natten til mandag ligget i vejen for de mange surfere, der deltager ved World Cup'en i Klitmøller. Nu er den endelig blevet bjærget.

World Cup'en i surfing, der afholdes ved det såkaldte Cold Hawaii i Klitmøller, har siden natten til mandag været forstyrret af en grundstødt fiskekutter, der lå lige præcis der, hvor surfernes bølger bryder bedst.

De ansvarlige måtte i går opgive at fjerne kurtteren, men tidligt tirsdag morgen blev 'Lea' endelig bjærget.

- Vi er selvfølgelig glade for at båden er væk. Det betyder, at vi ikke længere behøver at tage hensyn til, at der ligger en båd lige midt på banen.

Sådan fortæller Robert Sand, der med arrangør af World Cup'en, da TV MIDTVEST's journalist møder ham på stranden ved Cold Hawaii.

- Nu hvor båden er væk, er det eneste vi mangler jo vind og bølger. Vi har en forhåbning om, at vi får lidt mere vind i løbet af dagen, så der håber vi på, at vi kan komme i gang, uddyber han.

TV MIDTVEST har også talt med kutterens ejer, Ernst Christensen, der ikke kan sige noget om bådens tilstand, før den er blevet er tjekket igennem på værftet.

Arbejdet med at trække kutteren fri tog omkring halvanden time. Det var en bjærgningsbåd fra Agger Skibsværft, der stod for arbejdet.

Herunder kan du se både video og billeder af bjærgningen.

00:54 Luk video