Video: Købmandsbutik er udbrændt

Branden begyndte med en reparation af tagpap og bredte sig hurtigt til hele tagkonstruktionen.

Hele torsdag aften har brandvæsnet i Thisted og Beredskabscenter Nordjylland kæmpet mod flammerne i SPAR-butikken i Snedsted. Ti mand fra brandvæsnet blev assisteret af 22 mand fra Beredskabsstyrelsen. Desuden var politi og hjemmeværn til stede for at dirigere trafikken.

Alt i butikken er brændt, så kun ydermurene står tilbage.

 
 
Foto: Anders Nyby

Købmand Anders Nyby tog et af de første billeder af branden. Han beskriver det som "kulsort røg og kæmpe flammer".

Politiet advarede gennem sirene og radio og tv mod den giftige røg fra det brændende tagpap og opfordrede folk til at blive inden døre.

Varslet blev ophævet kl. 21:50, da det igen var sikkert at gå ud.

Banegårdsvej og jernbanen spærret

Samtidig blev vejafspærringer i byen ophævet bortset fra Banegårdsvej lige ved brandstedet, og den nærliggende jernbane er stadig spærret af slukningsmateriel. Tre tog i hver retning har været aflyst og erstattet af togbusser, og der kører ikke tog igen før fredag morgen.

Da TV MIDTVEST's fotograf ankom, var slukningsarbejdet stadig i gang, men så meget under kontrol, at brandvæsnet havde tid til at tage hende med op i kurven for at få billeder oppefra. Se billederne i videoen i toppen af artiklen.

Indbrud før brand

Branden opstod kort efter kl. 17. Købmand Anders Nyby fortæller, at der havde været indbrudsforsøg gennem taget natten til torsdag, og at det var skaderne derfra der skulle udbedres. Det var under arbejdet med at svejse tagpap på, at ilden tog fat i tagkonstruktionen og bredte sig.

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.