VIDEO: 10 hektar klit brændt af

Naturstyrelsen Thy brændte mandag et større skovområde ved Klitmøller for at gøre plads til den naturlige klithede kan brede sig igen.

Naturstyrelsen Thy brændte mandag 10 hektar klit af ved Nystrup plantage. Det gjorde de for at give lyngen bedre vilkår for at brede sig igen. Klitten er nemlig fyldt med små grandtræer, der tager pladsen fra lyng og klithede.

- Det er lidt nemmere at brænde det af i stedet for at gå ind med motorsav. Det er kuperet herinde, så vi er sådan set tvunget til at gøre det på den her måde, forklarer skovløber Alex Stobberup fra Naturstyrelsen Thy.

Brand eller skov til havetHvis Naturstyrelsen ikke brændte klitten af, kunne der om nogle år være skov helt ud til havet. Så ved at brænde skoven bliver der plads til lyngen og dermed den oprindelige natur kan brede sig.

Der var også tjek på sikkerheden ved dagens afbrænding. 15 mand stod klar med branddaskere og vandvogne for at holde ilden indenfor det udpegede område.

Se videoen fra mandagens afbrænding:

skovbrandweb
Naturstyrelsen Thy er gået igang med at genskabe den gamle klithede syd for klitmøller. Området er blevet tæt bevokset med fyrtræer. Og derfor rydder skovløberne plantagen med ild.