Vestas-mølle sætter ny verdensrekord

Seneste skud på stammen i det nationale testcenter i Østerild Klitplantage - Vestas 220 meter høje vindmølle har sat endnu en verdensrekord. (illustration: Vestas)

Ikke nok med, at Vestas nyeste testvindmølle i Østerild er verdens største. Nu er vindmøllen indehave af endnu en verdensrekord. Den har nemlig på ét døgn produceret 192.000 kWh, og det er ny verdensrekord, fortæller Vestas.

Den forbløffende energiproduktion skyldes især, at vindmøllen mellem d. 6. og 7. oktober var fuldt effektiv og dermed producerede strøm til hele 13.500 husholdninger.

- Vi er glade for rekorden, der både understreger møllens teknologiske kvalitet og kvaliteten af det team, der arbejder med at teste møllen i henhold til vores test- tidsplan.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Jens Tommerup, der er direktør for det nye joint venture selskab med Mitsubishi; MHI Vestas Offshore Wind.

Den 220 meter høje mølle blev opstillet i testcentret i januar i år. Den proces dækkede vi på TV MIDTVEST tæt. Læs mere i artiklerne kassen til højre.