Verdensmester åbner surfskole med to venner: - Nu kan jeg udleve en drengedrøm

Surfskolen, der har fået navnet Viking Adventures, skal konkurrere med to andre surfskoler i byen.

Corona aflyste mange sportsfolks planer, og her var verdensmester Casper Steinfaths konkurrencer med surfbrættet ingen undtagelse. 

Men den frie kalender gav nu den seksdobbelte verdensmester i Stand Up Paddle Surfing tid til at føre idéen om sin egen surfskole i Klitmøller ud i livet. 

- Jeg er virkelig taknemmelig for at få chancen for at udleve den her drengedrøm. Det er først i år, at jeg har tiden,  siger Casper Steinfath. 

Normalt rejser den 26-årige thybo nemlig rundt i verden i ni måneder om året, og sådan har livet set ud de seneste ti år af hans professionelle karriere.

quoteJeg synes, at det var ligeså stort som at vinde et verdensmesterskab, når man ser andre mennesker smile på vandet

Casper Steinfath

De frie sommermåneder, som coronavirus medførte, betød, at Casper Steinfath og hans to kammerater havde frirummet til at starte surfskolen Viking Adventures op i ro og mag. 

- Pludselig kunne jeg ikke leve i den her rytme, som jeg har været i i 10 år med at rejse og konkurrere fra event til event. Det var chokerende i starten, fordi det var hverdagen, som jeg var vant til. Men det er befriende på en måde at kunne have tid til at være derhjemme og rent faktisk pakke min kuffert ud, fortæller han. 

Ideen om at åbne en surfskole i Klitmøller er dog ikke ny. De tre gutter har allerede to konkurrenter i byen, der også sælger lektioner i forskellige former for aktiviteter på bølgerne. 

Ny bølge at ride på 

Men Casper Steinfath er dog alligevel overbevist om, at Viking Adventures kan adskille sig fra konkurrenterne i måden at undervise på. De tre nye iværksættere vil blandt andet forsøge at undervise i mindre hold og køre rundt i Thy og lede efter de rigtige bølger. 

 - Vi tror på, at der er en efterspørgsel efter at komme ud på eventyr og netop komme under overfladen i Thy. Vi finder nogle andre bølger og surfer nye steder. 

Den nyåbnede surfskole har da også allerede haft elever på surfbrættet, og her mærkede Casper Steinfath hurtigt glæden ved at undervise. 

-  Jeg synes, at det er ligeså stort som at vinde et verdensmesterskab, når man ser andre mennesker smile på vandet. 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Livsstil.