Venstre-veteran indstiller politisk karriere

Den politiske Venstre-veteran fra Hanstholm, 81-årige Svend Heiselberg, indstiller sin politiske karriere.

Den politiske Venstre-veteran fra Hanstholm, 81-årige Svend Heiselberg, stopper efter 50 år i politik.

Svend Heiselberg har stillet op til 23 valg over en periode på 50 år. Senest ved regionrådsvalget i 2013 blev han valgt på trods.

I første omgang ville partiforeningen i Thisted nemlig ikke opstille den rutinerede Svend Heiselberg.

Han fik dog grønt lys fra partiet Venstre til at stille op alligevel, og så måtte veteranen ud i privat valgkamp for overhovedet at blive valgt. Og det lykkedes.

- Det synes jeg er en stor tillidserklæring fra vælgerne. Jeg kan selvfølgelig beklage, at organisationsfolkene ikke kan følge med i, hvad vi går og laver. For jeg synes faktisk, jeg har lavet et stort stykke arbejde for området. Men det har vælgerne gjort, og det er jeg glad for, sagde Svend Heiselberg dengang til TV MIDTVEST.

Men nu er det altså slut. Og beslutningen har været nem, fortæller han:

- Tiden er inde. Min alder gør, at jeg nu tænker, at tiden må være inde til, at andre kommer på banen, siger han i dag til TV MIDTVEST.

Når Svend Heiselberg stopper i politik så er det ikke på grund af sygdom.

- Jeg er så heldig, at jeg har et godt helbred. Jeg har i hvert fald ingen sygdomme, som jeg kender til, siger han grinende.

Derfor har han heller ikke nødvendigvis i sinde at drosle ned på aktiviteterne.

- Jeg håber på, at jeg kan gøre nytte et eller andet sted, at der er nogen, der vil gøre brug af mig. Og så vil jeg i gang med at fiske igen.

Og allerede nu har Svend Heiselberg, der fylder 82 år i maj, nok at se til. Han er nemlig dybt involveret i arbejdet omkring markeringen af Hanstholm Havns 50 års jubilæum.

En række af landsdelens kendte folkevalgte har takket ja til at lade de midt- og vestjyske tv-seere få et kig ind i deres politiske liv. Gæst i studiet hos Klaus Knudsen Pedersen er denne gang: Svend Heiselberg