Venstre-borgmester skifter parti

Borgmesteren i Thisted fortæller i dag, at hun skifter parti efter, at hun mistede borgmesterkandidaturet i Venstre til det kommende kommunalvalg.

Torsdag aften kan borgmester i Thisted Kommune, Lene Kjelgaard, fortælle, at hun har meldt sig ud af Venstre og ind i Det Konservative Folkeparti.

Det sker efter, at hun i oktober tabte sit borgmesterkandidatur til Niels Jørgen Pedersen.

quoteJeg har ikke længere en fremtid i Venstre

Lene Kjelgaard, borgmester i Thisted Kommune

- Jeg gør det på grund af den senere udvikling. Jeg har ikke længere en fremtid i Venstre og ved at skifte parti stiller jeg mig til rådighed for de konservative, fortæller hun til TV MIDTVEST og uddyber:

- Hvis jeg gerne vil arbejde med lokalpolitik fremadrettet, så bliver jeg nødt til at skifte parti. Jeg har ingen fremtid i Venstre.

Det sker på trods af, at hun tilbage i oktober fortalte, at hun var færdig i kommunalpolitik.

- Det har jeg sagt, da jeg havde mit tilhørsforhold til Venstre. Jeg havde det helt sikkert sådan dengang. Men efterfølgende har mange spurgt, om jeg ikke ville stille op igen, og det har selvfølgelig også været med til at påvirke min beslutning, forklarer hun.

Ikke en ny politiker

quoteVælgerne har snart mulighed for at angive deres holdning

Lene Kjelgaard, borgmester i Thisted

Lene Kjelgaard føler ikke umiddelbart, at hun bliver en ny politiker, fordi hun skifter parti. Det er dog ingen tilfældighed, at valget falder på Det Konservative Folkeparti.

- De sidste otte år har jeg haft et tæt samarbejde med de konservative. Deres værdipolitik tiltaler mig, og de står for en ordentlighed, som er vigtig for mig, siger hun.

Lene Kjelgaard fortsætter som borgmester indtil den 31. december i år. Hun ved endnu ikke, om hun skal stille op igen eller ej.

Hun påpeger, at hun som borgmester har stået i spidsen for en konstitution af de blå partier – Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti – og hun mener derfor heller ikke, at det er et problem, at hun som borgmester skifter parti, da hun mener, at beslutningerne i høj grad er taget i fællesskab.

- Vi er så langt henne i valgperioden, at vælgerne snart har mulighed for at angive deres holdning. Der får de mulighed for at tage stilling til min gerning som borgmester, og de har også mulighed for at tage stilling til det her, slår hun fast.

Konservative: - Lene er velkommen

Formand for Konservatives Storkreds i Nordjylland Claus Bunk er glad for, at Lene Kjelgaard skifter over og byder hende velkommen.

quoteDer er en verden til forskel på ikke at have en borgmester og så have en borgmester

Claus Bunk, Formand, Nordjyllands Storkreds, Konservative

- Vi har i hele Lenes borgmestertid haft et godt samarbejde med hende, og med den situation hun nu står i, så har det været nemt for os at byde henden velkommen. Jeg tror, hun kommer til at passe godt ind, siger han og tilføjer:

- Det bliver selvfølgeligt noget nyt at have en borgmester i gruppen, men med vores samarbejde, så tror jeg, at det kan fungere rigtigt godt for vores gruppe.

Selvom Lene Kjelgaard nu skifter parti, så fortsætter hun som borgmester under en ny fane. Det er de glade for hos Konservativt Folkeparti.

- Der er en verden til forskel på ikke at have en borgmester og så have en borgmester. Det betyder rigtigt meget for det Konservative Folkeparti, at vi har en borgmester i Thisted Kommune, siger han.

Han anerkender dog, at der kommer en tid efter den 31. december, hvor de måske ikke længere har borgmesteren i deres gruppe. Han håber dog stadig, at Konservative kan få et godt valg.

- Vi må afvente, hvad vælgerne beslutter. Men der er ingen tvivl om, at vi går styrket ind til det valg, og vi har et andet udgangspunkt at gå til valg på i år set i forhold til for fire år siden, forklarer han.  

For fire år siden fik Konservative Folkeparti to mandater i byrådet. Imellem tiden er den gruppe vokset til fire personer, efter at to medlemmer nu har skiftet parti. Han håber, at de kan beholde deres fire pladser.