Valgren skifter til Astana

De danske cykelryttere Michael Valgren fra Østerild i Thy kører fra 2017 for Astana, oplyser holdet mandag.

Den danske cykelrytter Michael Valgren fra Østerild i Thy kører fra 2017 for Astana. Han tiltræder en to år lang kontrakt, oplyser holdet mandag.
    
24-årige Michael Valgren har netop vundet Postnord Danmark Rundt for anden gang og er hentet til Astana for at forstærke holdet i klassikerne og de kortere løb.
    
Det fortæller teammanager Alexandre Vinokourov i en pressemeddelelse.
    
- Vi har også (holdet henter flere ryttere red.) styrket holdet til klassikerne med Michael Valgren, som også har stor erfaring med at køre den slags løb og har vundet ved flere lejligheder.
    
- Vi har også skrevet med den unge bjergrytter Jesper Hansen, som vil hjælpe Aru på bjergetaperne i etapeløbene, siger Alexandre Vinokourov.
    
Michael Valgren har foruden sine to triumfer i Postnord Danmark Rundt en flot andenplads i klassikeren Amstel Gold Race på cv'et.
    
Han er tidligere dansk mester på landevej og vandt både i 2012 og 2013 U23-rytternes udgave af klassikeren Liege-Bastogne-Liege.
    
Jesper Hansen vandt en etape og det samlede klassement i Tour of Norway i 2015 og har gjort sig bemærket med flere gode præstationer som bjerghjælper for blandt andre Alberto Contador.
    
Begge danskere kører i indeværende sæson for Tinkoff-holdet.
    
/ritzau/
  

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sport.