Valgren i vildt styrt til cykel-VM

Michael Valgren styrtede med 60 km/t under holdtidskørslen til VM i cykling.

VM-cykelrytteren Michael Valgren forårsagede søndag et styrt på Tinkoff-Saxo-holdet under holdtidskørslen ved VM i Richmond i USA.

Med 60 kilometer i timen hev den 23-årige vestjyde sin australske holdkammerat Michael Rogers med sig i asfalten. Begge ryttere slap med overfladiske skrammer.

- Vi er alle sammen meget skuffede efter mange dage med perfekt træning og opladning, siger sportsdirektør Sean Yates til Tinkoff-Saxos hjemmeside.

- Ingen giver Valgren skylden for styrtet, da vi ved, at den slags kan ske på disse flade holdtidskørsler.

- Da vi nåede ud omkring den anden split-tid, ramte Michael Valgren et hjul foran og styrtede. Mick Rogers sad på hans hjul, og de ramte begge asfalten hårdt.

- De bevægede sig med 60 kilometer i timen, så det er klart, at det var et slemt styrt, men heldigvis er intet brækket, siger Yates.

Sportsdirektøren fortæller, at danskeren kørte på "sin grænse", da han var kommet nogle meter bagud og skulle indhente holdkammeraterne.

- Det har måske betydet, at han mistede koncentrationen i et sekund, vurderer Yates.

Michael Valgren har efterfølgende været på Twitter for at undskylde sit styrt over for holdet og især Michael Rogers.

Cykelholdet BMC vandt VM-titlen, mens Tinkoff-Saxo kom over målstregen mere end otte minutter senere på 27.- og sidstepladsen.

Michael Valgren er en del af det danske hold ved søndagens linjeløb, der ud over Valgren tæller Matti Breschel (Tinkoff-Saxo), Lars Bak (Lotto-Soudal), Rasmus Guldhammer (Cult Energy), Michael Mørkøv (Tinkoff-Saxo) og Christopher Juul-Jensen (Tinkoff-Saxo).

/ritzau/

Her kan du se, hvordan det gik Michael Valgren, da han efter Tour de France vendte tilbage til Danmark for at køre gadeløb i Aalborg:


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sport.