Utilfredse kystfiskere mistænker hollandske fiskere for snyd

På et møde mellem kystfiskere i Hanstholm og mandskabet på kontrolskibet Vestkysten er hollandske fiskeres fangst i dag blevet diskuteret.

I Hanstholm er kystfiskerne ikke tilfredse. De tror, at hollandske fiskere fanger mere i Skagerak, end de må. De hollandske fiskere må gerne fiske i Skagerrak, men de skal overholde fiskekvoterne.

- Vi tror, at de omskriver fisk fra Skagerrak ind i Nordsøen, og det vil vi selvfølgelig gerne have, bliver kontrolleret, siger Jan Nicolai Hansen, der er formand for Fiskeriforeningen i Hanstholm.

quoteJeg kan ikke forstå, hvis de kan leve af så lidt.

Jan Nicolai Hansen, Formand for Hanstholm Fiskeriforeningen

Derfor har kystfiskerne i dag holdt møde på kontrolskibet Vestkysten, som til dagligt blandt andet har ansvaret for at kontrollere, om fiskere overholder kvoterne i Skagerrak. Målet med mødet var at give kystfiskerne et indblik i, hvor grundigt kontrollerne forgår.

Se video: Kystfiskere og Fiskeristyrelsen holdt møde for at snakke om kontrollen med hollandske fiskeres fangst.

Hollændernes fangst

Mistanken til hollænderne er bred blandt kystfiskerne. 

- Der er så mange store hollandske skibe heroppe. Hvis de overholder kvoterne, kan jeg ikke forstå, hvordan de kan leve af så lidt, siger Jan Nicolai Hansen.

Sidste år opbrugte hollænderne ikke deres kvoter i hverken Skagerrak eller Nordsøen, og skibsføreren for kontrolskibet Vestkysten ikke, at det skyldtes snyd.

- Vi har ikke noget grundlag for at sige, at de hollandske fiskere misrapporterer eller afskriver fangster, siger skibsfører Anker Mark Jensen.

Mødet bar frugt

Efter mødet på Vestkysten var både kystfiskere og Vestkystens bemanding glade. Begge parter havde nemlig fået en bedre forståelse af modparten.

- Det var rigtig gavnligt at høre fiskernes opfattelse af, hvor meget en fisker kunne fiske derude, siger Anker Mark Jensen.

- Der blev virkelig spurgt ind til tingene, så jeg tror, at alle har fået noget at tænke på, fortæller fiskeriforeningsformanden Jan Nicolai Hansen efter mødet.

Fiskeristyrelsen var også ombord på kontrolskibet Vestkysten i dag.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.