Undersøgelse: Retten i Thisted bliver brugt

En undersøgelse fra domstolsstyrelsen konkluderer, at der ikke er hold i kritikken om, at retsmøder bliver flyttet fra Thisted til Holstebro.

Retten i Thisted bliver ikke brugt for lidt. Det konkluderer en undersøgelse fra domstolsstyrelsen, fortæller DR Midt & Vest. Venstres folketingsmedlem Torsten Schack Petersen har flere gange kritiseret at alt for mange sager fra Mors og Thy bliver flyttet til Holstebro.

Styrelsen har undersøgt 1500 tilfældige sager i tre retskredse. Konklusionen er, at sagerne i høj grad bliver behandlet lokalt. Også i Holstebro Retskreds.

Torsten Schack Petersen er overrasket over undersøgelsen.

- Den stikprøve harmonerer i hvert fald dårligt med de talrige eksempler, som jeg er blevet præsenteret for, siger Torsten Schack Petersen til DR Midt & Vest.

I efteråret stillede Torsten Schack Petersen et beslutningsforslag om, at alle sager med kun én dommer skulle foregå ved nærmeste tingsted, for på den måde at sikre flere retsmøder i Thisted. 

Det er dog noget, Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen tidligere har kaldt for et lokalt mediestunt.

- Det viser jo, at jeg havde ret. Der var ikke hold i anklagerne mod vores retssale, siger Trine Bramsen. 

- Det er bestemt ikke noget lokalt mediestunt. For det er et reelt problem som alt for mange oplever, og derfor har vi det forslag fra Venstre, siger Torsten Schack Petersen til DR Midt & Vest.

 

 

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.