Ukvalificeret øjenkirurg

Ledige i Thisted presses til at søge jobs, som de slet ikke er kvalificerede til.

Ann Damgaard Kristensen fra Thy blev af sit kommunale jobcenter opfordret til at søge job som  øjenkirurg.Hun mener dog ikke, at hun på nogen måde er kvalificeret til jobbet, da hun kun har en kort videregående uddannelse.

 - Jeg har det skidt med det for, hvorfor skal jeg søge et job, som jeg ved, jeg får afslag på, siger Ann Damgaard Kristensen til P4 Midt & Vest.

Ikke første gang

Ifølge Ann Damgaard Kristensen bliver hun jævnligt sat til at søge jobs, hun ikke har kvalifikationer til, og hun kender flere, der er i samme situation.

I gølge Jobcentret i Thisted skulle der ikke være tale om et generelt problem, men de vil gerne undersøge den konkrete sag.

Politiske reaktioner

Den Socialdemokratisk folketingskandidat i Thisted, Simon Kollerup, vil have beskæftigelsesministeren til at se på reglerne.

 - Det er en hån mod den ledige, og det må være op til beskæftigelsesminister Inger Støjberg at finde en løsning, siger folketingskandidat Simon Kollerup fra Socialdemokraterne til P4 Midt & Vest.

Beskæftigelsesministeren mener også, at de arbejdsløse kun skal søge relevante jobs. Hun mener, at det reelle problem er mængden af love på området.

 - At det kan ske siger mig, at vi fortsat skal arbejde på at "afbureaukratisere" området, siger hun.