Uenighed om finansiering af Feggesundfærgen

Der er uenighed mellem Morsø og Thisted kommune om finansieringen af Feggesundfærgen.

Hver dag tager mellem 250 og 500 passagerer den korte tur over Feggesund. Nu er der blevet uenighed om fordelingen af finansieringen af færgeruten. Lige nu betaler Thisted Kommune 36 procent af regningen og Morsø Kommune 64 procent. Thisted Kommune mener den fordeling er skæv.

- Jeg mener ikke, den er retvisende i forhold til de brugerundersøgelser, der er lavet, og den fordeling vi har set historisk, siger Kristian Tilsted (V) Kommunalbestyrelsesmedlem i Thisted Kommune.

Uenigheden kommer efter at de to kommuner i maj måned undersøgte, hvor færgens passagerer kommer fra. 
Undersøgelsen viste, at 11 procent kommer fra Thisted Kommune, 43 procent fra Morsø Kommune og 46 procent fra andre kommuner.   

Den fordeling af passagerer, mener Kristian Tilsted, bør komme til udtryk i fordelingen af finansieringen.

- Finansieringen bør afspejle virkeligheden, og vores udgangspunkt kunne jo være en 80-20-fordeling, fordi det er det fordelingen af brugerne er. Det er det, vi arbejder hen imod. 

På Mors er politikerne ikke villige til at ændre på den nuværende fordeling. 

- Som udgangspunkt vil vi ikke ændre fordelingen. Vi mener den fordeling med de 66 procent til Mors er den mest retfærdige også fremover, siger Byrådsmedlem i Morsø Kommune Meiner Nørgaard (O). 

Han mener ikke at passagertællingen giver anledning til at ændre finansieringen.

Det er den fordeling, der har været i mange år. Efter den passagertælling vi har foretaget på Feggesundfærgen, så er det efter Morsø Kommunes opfattelse også den fordeling, der skal være fremover. 

Feggesundfærgen koster årligt 4,2 millioner kroner. 

 

Thisted og Morsø Kommuner er dybt uenige om, hvordan færgeoverfarten på Feggesund skal finansieres

 

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Trafik.