Udvalgsformand: Borgmesteren gik bag min ryg

Der er kraftig uro i Thisted Kommune. En udvalgsformand beskylder nu borgmesteren for at gå bag hans ryg.

På halvandet år har Thisted Kommune skiftet Teknik og Erhvervs-direktør fem gange. Udvalgsformand for Teknisk forvaltning i Thisted Kommune, Kaj Kirk, kritiserer nu borgmesteren for ikke at spørge ham til råds om direktøren for hans område.

- Det var hundrede procent bag min ryg. Jeg anede intet om det, sidste gang direktøren blev fyret, siger Kaj Kirk.

Borgmester Lene Kjelgaard er dog ikke enig i kritikken.

-Det mener jeg bestemt ikke. Efter mødet informerede jeg Kaj Kirk, så jeg mener ikke, jeg går bag om ryggen på ham. Det er den måde, man fordeler opgaverne på, lyder det fra borgmesteren.

Stillingen som teknisk direktør i Thisted kommune har været ubesat siden november sidste år. Kommunalbestyrelsen drøftede på et møde bag lukkede døre den 26. april stillingsbesættelsen. Her lykkedes det dog ikke bestyrelsen at nå til enighed om, hvem af de to indstillede kandidater, der skulle have jobbet.

 

Kaj Kirk forklarer, at uroen har smittet af i afdelingen.

- Det er klart, at jeg får en masse tilbagemeldinger derfra, og de siger rent ud, at der er stor frustration på grund af det her. Den tidligere direktør, Torsten Juhl, som vi havde for flere år siden i Teknik og Miljø, han var der i 27 eller 28 år, og nu skal jeg i gang med den sjette på to og et halvt år. Det siger sådan set alt, lyder det fra Kaj Kirk.

 

Medlemmerne af Thisted Kommunalbestyrelse er blevet indkaldt til et ekstraordinært og lukket møde den 25. maj om besættelsen af direktørstillingen. Her skal de ifølge udvalgsformanden tage stilling til to kandidater til direktørjobbet.