Tyske pensionister på traktortur til Nordkap

Winfried "Willi" Langner og Günther Ingwersen er tyske pensionister på en noget speciel rejse. De to har set kursen mod Nordkap med 18 kilometer i timen. I hver deres traktor.

De er 79 og 77 år gamle. De er tyske pensionister, og så er de taget på en 8000 kilometer lang rejse fra Tyskland til Nordkap i hver deres traktor.

Winfried "Willi" Langner og Günther Ingwersen bevæger sig afsted med blot 18 kilometer i timen. Men hvad de to herrer ikke har i høj fart, har de i stedet i højt humør. I dag var de nået til Thy med deres campingvogne spændt på traktoren.

Slipper for kommanderen fra konen

For en uge siden begyndte de deres lange rejse fra Tyskland til Norges nordligste punkt, Nordkap. En tur, de forventer, vil tage knapt et halvt år. Og de to herrer har ingen problemer med at være væk hjemmefra.

- Det er skønt. Så kommanderer konen jo ikke rundt med mig, siger Günther Ingwersen i en grin.

Det er Winfried "Willi" Langner, der er hovedmanden bag projektet. Han og den gamle traktor har da også tidligere været på langfart.

- I 2013 var jeg i Mallorca i Spanien, men det var altså for varmt. Klimaet passede ikke til mig, siger han fra førersædet i sin gamle traktor.

De to tyske omrejsende nedlægger godt 100 kilometer om dagen på rejsen mod deres mål: Nordkap. Her vil klimaet nok passe Winfired "Willi" Langner. Og undervejs er der tid til mange pauser.

- Willie skal tisse hver anden time, forklarer Günther Ingwersen om sin 79-årige ven og rejsemakker.

Vi har mødt de to traktorglade pensionister i Thy i dag:

To pensionister fra Tyskland rejser knap 8000 kilometer i traktor med campingvogn.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.