Tysk surfer vandt i Klitmøller

Det blev den dobbelte verdensmester fra Tyskland, Philip Köster, der løb med sejren til det store bølgewindsurfingstævne i Cold Hawaii fredag aften.

Den dobbelte tyske verdensmester i bølgewindsurfing, Philip Köster, var suveræn til World Cup'en i bølgewindsurfing i Klitmøller. Han vandt finalen over verdensetteren, Victor Fernandez Lopez fra Spanien.

Philip Köster scorede 27,5 point i finalen, mens Lopez måtte nøjes med 25,95.

- Jeg havde en god fornemmelse på vandet. Det har været en perfekt dag, og nu er jeg bare glad for at have vundet her, siger Philip Köster.

Tyskeren vandt single elimination og ventede seks timer, før han kom på vandet i finalen mod spanieren. Danske Kenneth Danielsen havde ingen ventetid. Han måtte kæmpe sig igennem seks heats, før at han blev stoppet og endte på en samlet 6. plads.

- Jeg er super tilfreds og stolt over at blive nummer seks. Det har været rigtig fedt i dag. Men jeg kan godt mærke, at jeg har sejlet syv heat i dag. Min krop er slidt og mine hænderne er flået op, siger Kenneth Danielsen om resultatet, der sender ham i top 20 på verdensranglisten.

Konkurrencen blev afgjort efter en lang dag på vandet, der begyndte kl. 7.20 og sluttede kl. 18.30.

- Jeg er utrolig lettet over at vi endnu engang har fået en vinder og Klitmøller og Cold Hawaii har bevist at vi har forhold i verdensklasse, siger Robert Sand, der står bag arrangementet på Vestkysten.

- Det er fantastisk, at se den store opbakning, der er til Cold Hawaii PWA World Cup og Cold Hawaii generelt. Både fra sponsorer, bidragsydere og ikke mindst de mange frivillige, der yder en kæmpe indsats til at få maskinen til at lavere i et omfang, så alt spiller, når det skal, siger arrangøren.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sport.