Tvinges fra hus og hjem

Flere lodsejere i Thy risikerer ekspropriation på grund af nyt testcenter for vindmøller. Lodsejerne undrer sig over, at beskeden kom helt uden varsel.

10 lodsejere i Thy risikerer ekspropriation - og nogen af dem helt at blive tvunget fra hus og hjem - på grund af regeringens planer om et nyt nationalt testcenter for vindmøller i Østerild i Thy.

Og lodsejerne retter nu en skarp kritik af den måde, de blev orienteret om planerne på.

Gårdejer Anders Bundgaard fra Frøstrup fortæller, at han hørte om prøvestationen i pressen. Han havde egentlig planer om sælge sin gård til sine tre sønner.

- Men det falder nok til jorden nu. Jeg føler mig ført bag lyset, siger Anders Bundgaard.

Afviser kritikken

Vicedirektør i By- og Landskabsstyrelsen, Sven Kofoed-Hansen, kan godt forstå, at der kommer en reaktion fra de lodsejere, der risikerer en ekspropriation, men han afviser, at beslutningen er hastet igennem for at undgå kritik.

- Det var først onsdag formiddag, at regeringen traf en beslutning om at sætte det her i værk. Og med det samme rejste miljøministeren så til Thisted for sammen med borgmesteren at fremlægge regeringens ideer og tanker, siger Sven Kofoed-Hansen.

 Han understreger, at lodsejerne får rig mulighed for at komme til orde. Der vil blandt andet blive arrangeret borgermøde om sagen.

 Interview med gårdejer Anders Bundgaard om risikoen for ekspropriation: