Tryghed via forebyggelse i Thisted

Thisted Kommune vil med en forebyggende indsats genskabe trygheden i nattelivet

Efter en række henvendelser fra kvinder, der føler sig utrygge i Thisteds natteliv, starter nu en større forebyggende indsats overfor en gruppe af beboere på kommunens nød-asylcenter.

Direktøren for Børne- og Familieforvaltningen, Lars Sloth, siger til TV MIDTVEST, at kommunen har en klar formodning om, at det er mellem fem og ti beboere på centret, der har givet anledning til uroen.

- Derfor er vi gået i gang med et stykke forebyggende arbejde på netop dette asylcenter. Vi informerer blandt andet om, hvad der er god opførsel når man går i byen, og hvordan man opfører sig overfor kvinder og unge piger, fortæller Lars Sloth.

Der bor 368 asylansøgere i bl.a. telte ved Beredskabscentret i Thisted. Ifølge Lars Sloth er det vigtigt, at kommunen er proaktiv og dialogsøgende i forhold til denne gruppe.

- Vi kan se, at der er asylansøgere på centret der går ind og tager ansvar og er med til at få løst problemerne. I virkeligheden er det måske den bedste måde at få sat fokus på, at det er en uacceptabel adfærd, der har været lagt for dagen, siger Lars Sloth.

Ud over information og dialog har Thisted Kommune haft en ekstra SSP medarbejder på gaden i nattelivet, for at tage eventuelle episoder i opløbet.

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.