Trudy fra Thy mister sin opholdstilladelse efter 16 år

Udlændingestyrelsen mener, at canadisk kvinde opholder sig for meget i Saudi Arabien.

Canadiske Trudi Vriend har de sidste 16 år haft opholdstilladelse i Danmark.

Hun er dansk gift og parret har hus i Hurup.

Men nu har hun mistet sin opholdstilladelse, fordi hun ifølge Udlændingestyrelsen har opholdt sig for længe i Saudi Arabien, hvor hun arbejder som lærer. En afgørelse, som hun er meget ked af, fordi hun føler sig dansk.

- Vi havde et fantastisk liv i Thy. Vores børn er også danskere, så det er hårdt det her, siger hun.

Se indslag om Trudy Vriends situation her.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil ikke forholde sig til den konkrete sag, men siger i et skriftligt svar til TV MIDTVEST, at hvis man søger en permanent opholdstilladelse i Danmark, så må det være fordi man ønsker at opholde sig i Danmark.

- Vælger man at rejse væk igen, så mener jeg, at det er helt rimeligt, at opholdstilladelsen kan bortfalde, skriver hun.

Venstres folketingsmedlem Thomas Danielsen siger, at hensigten med reglerne ikke er at ramme folk som parret fra Hurup. Men han afviser at ændre reglerne.

- Desværre rammer de ind under de samme regler som de familier, der ønsker at udnytte det danske velfærdssystem, siger han.

Trudy Vriends danske, Jan Korsgaard, siger, at parret nu overvejer at flytte til et andet land for at kunne nyde deres alderdom sammen.