Trods konkursbegæring: Direktør håber at redde virksomheden

- Vi er så tæt på at kunne se målstregen, siger direktøren for NJA Furniture.

Direktøren for NJA Furniture i Nors, Lars Hovgaard, har ikke definitivt opgivet håbet om på den ene eller anden måde at køre virksomheden videre - til trods for at den nu er begæret konkurs.

- Jeg håber helt sikkert, at vi i en eller anden konstellation kan få virksomheden til at hænge sammen igen. Det drømmer jeg om for både virksomheden og medarbejdernes skyld, siger han til TV MIDTVEST.

Direktøren fortæller, at problemerne begyndte allerede 1. juli sidste år, da virksomheden startede et nyt regnskabsår.

- Det faldt stort set sammen med englændernes afstemning om EU og de deraf følgende kursændringer og højere priser på det engelske marked. Det kostede os 14-15 millioner kroner i omsætning i det første halvår, og det er fortsat ind i andet halvår, siger han.

Ejerne har gennemført en større kapitaludvidelse, men det viste sig ikke at være nok. 

- Vi har mistet en større kunde her i februar, og det har været det, der gjorde udslaget. 

Hovgaard forklarer, at han bad medarbejderne om at tage på en forlænget påskeferie, da han fik at vide, at der er indgivet en konkursbegæring. En situation som beklager dybt.

- Vi har været på en meget spændende rejse sammen. Jeg startede som direktør for to år siden, og uden nogle fantastiske medarbejdere var vi ikke kommet så langt. Der er sket en stor kulturforandring, og vi har ændret produkt-sortiment til at være rigtig konkurrencedygtigt med nogle flotte produkter.

- Jeg sammenligner det lidt med et maratonløb, hvor vi har været igennem en rigtig hård tur og lige inden målstregen bliver løbet afblæst. Vi er så tæt på at kunne se målet, så jeg har det skidt på medarbejderne og virksomhedens vegne, siger han.

 Konkursbegæringen skal behandles ved retten i Holstebro på tirsdag.

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.