Trods intern uro: Lettet Ulla Vestergaard fortsætter som borgmesterkandidat

Ingen udfordrere havde meldt sig på banen, da fristen for at melde sig som mulig spidskandidat udløb mandag.

Thisteds borgmester Ulla Vestergaard vil også være socialdemokraternes spidskandidat ved kommunalvalget til næste år.

Det står fast efter, at fristen for at foreslå andre kandidater udløb mandag. Ingen andre end Vestergaard har meldt sig.

Forløbet op til fristens udløb har ellers været præget af intern uro, og Ulla Vestergaard lægger da heller ikke skjul på, at hun både er glad og lettet over ikke at blive udfordret.

- Jeg har været usikker på, hvad der skulle ske. Det har fyldt meget, og derfor er jeg også rigtig glad for at få muligheden for at blive spidskandidat igen. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for levere, og jeg synes også, at vi har en kommune, hvor samarbejdet har båret frugt. Vi har stabilitet og får mange ting gennemført, siger Ulla Vestergaard til tvmidtvest.dk.

Den interne uro kom blandt andet til udtryk, da to af kommunens fem lokalformænd i et læserbrev tog afstand fra en pressemeddelse fra partiets fællesledelse om opbakning til Ulla Vestergaard. Det kan man blandt andet læse om i Nordjyske

Formanden for fællesledelsen, Jens Otto Nystrup, hæfter sig dog ved, at ingen af de utilfredse lokalformænd har valgt at komme med en modkandidat.

- Det kan jeg kun tolke som opbakning til den nuværende kandidat. Ellers havde de jo nok stillet med deres egen, siger han.

Fællesledelsen består af formændene for de fem lokalforeninger og tre medlemmer valgt direkte af generalforsamlingen. Nystrup peger på, at seks af otte medlemmer i fællesledelsen dermed står bag Ulla Vestergaard.

Ved kommunalvalget i 2017 lykkedes det socialdemokraterne at genvinde magten i Thisted Kommune. Det skete, da Ulla Vestergaard lavede en aftale med Venstres spidskandidat Niels Jørgen Pedersen.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.