Tricktyverier fortsætter

Tricktyverierne i Thisted og Nykøbing fortsætter. Siden fredag har der været yderligere fire tilfælde.

Fredag mellem klokken 14 og 15 var en 82-årig mand ude og handle i Rema 1000 i Thisted. Han havde derefter et ærinde og kørte derfor nogle kilometer. Da han steg ud af bilen blev han kontaktet af en ca. 30-årig kvinde med en 200-kroneseddel i hånden. Hun spurgte, om det var hans og fik på en eller anden måde fat i hans dankort.

- Det er nyt, at de nu er begyndt at køre efter folk. De må være desperate, når mand kan køre adskillige kilometer og så blive stoppet, siger Andreas Søgaard fra lokalpolitiet i Thisted.

Samme fremgangsmåde

I løbet af weekenden gik det også ud over en 42-årig kvinde ved REMA 1000 i Thisted, en 77-årig mand ved Løvbjerg i Nykøbing samt en 77-årig kvinde på parkeringspladsen ved Netto i Nykøbing.

Det er stort set samme fremgangsmåde hver gang. Det sker typisk i et indkøbscenter og går typisk ud over ældre mennesker. Pinkoden bliver afluret, og efterfølgende spørger en mand om vej til Sverige, mens en kvinde spørger, om vedkommende har tabt en 200-kroneseddel.

- Man skal være opmærksom. De er utrolig fingernemme, for de tager kun hævekortet og lægger pungen tilbage, siger Andreas Søgaard.

Det eneste politiet har at gå efter er signalementer af manden og kvinden. Manden er omkring 40 år, kraftig og har kort sort hår. Kvinden er omkring 30 år og omkring 165 cm høj.