Traktor brød i brand under kørsel

En traktor er lørdag eftermiddag udbrændt på en vej i Sydthy.

Flammerne fra en brændende traktor spredte sig til rabatten på begge sider af vejen på grund af brændstof, der løb ud på vejbanen.
Flammerne fra en brændende traktor spredte sig til rabatten på begge sider af vejen på grund af brændstof, der løb ud på vejbanen.
Foto: Øxenholt Foto

Lørdag eftermiddag omkring klokken 14.30 gik der ild i en traktor på Kystvejen ved Bedsted i Thy. Traktorføreren var på vej hjem fra en opgave, da køretøjet pludselig brød i brand.

Herefter blev brandmænd fra Nordjyllands Beredskab straks kaldt til stedet.

- Da vi kom derud, brændte traktoren voldsomt, og det gjorde brændstoffet også, så det gav en masse sort røg, og det så voldsomt ud, siger indsatsleder Mogens Hansen.

Flammerne havde ifølge indsatslederen ødelagt et rør fra traktorens tank, så brændstoffet flød ud over vejen og spredte ilden.

- Det var begyndt at brænde i rabatten i begge sider. Den største fare var vinden og den tørre vegetation i rabatterne, siger Mogens Hansen.

Traktoren har trillet sin sidste tur

Det lykkedes brandfolkene at få kontrol over ilden, som var slukket efter en time, men traktoren kommer ikke til at trille på hverken marker eller landeveje igen.

- Den udbrændte fuldstændig. Den kommer aldrig ud at køre igen. Den kan bare komme på et lad med en kran, siger brandindsatslederen.

Varmen fra branden har lavet skader på asfalten, som skal repareres, men skaderne giver ikke problemer for trafikken, forklarer indsatslederen.

Ingen kom til skade ved branden. Det er uvist, hvorfor der gik ild i traktoren.