Topmoderne kabelpark står snart klar i Thisted: - Det betyder alt

På fredag skal kabelparken i Thisted til over 20 millioner stå klar til overtagelse.

Indtil videre har Cold Hawaii været forbeholdt kystbyerne i Thy. Men nu skal der være vandsport flere steder i Thisted Kommune.

Blandt andet i den gamle industrihavn i Thisted, Synopalhavnen, hvor der i denne uge bliver lagt sidste hånd på en kabelpark.

Det sætter de stor pris på i Thy Wakeboard, hvor det nærmest kribler i fingrene for at overtage kabelparken, som efter planen sker på fredag.

- Det betyder alt. Førhen havde vi en voksende sportsgren, hvor vores kapacitet ikke var tilsvarende, så vi havde ofte lange ventetider. Og nu står vi i en situation, hvor vi kan tilbyde alle, der kommer herned, at komme på vandet indenfor en ordentlig tid med nogle fede faciliteter, siger Thomas Bruhn Helleberg, der er formand for Thy Wakeboard.

Hvad er en kabelpark?

Netop faciliteterne, tror formanden på, kan være et trækplaster for det nye vandsportsmekka i Thisted.

- Jeg tror ikke, du kan sammenligne det med noget som helst andet i hele landet. Her har man virkelig turde satse på at lave en udendørs arena, som gør, at fjorden er blevet attraktiv på en helt ny måde, og det har vi ikke set før nogen steder, fortæller Thomas Bruhn Helleberg.

100 millioner til projekt Cold Hawaii Inland

Det er Thy Cablepark, der kommer til at drive kabelparken. Regningen ender dog hos Thisted Kommune, og hele projektet med at brede Cold Hawaii ud til hele kommunen kommer til at koste næsten 100 millioner over de kommende år.

- Det er jo et kæmpestort projekt, som vi gik i gang med for år tilbage. Vi kalder det Cold Hawaii Inland. Kabelparken bliver det største spot i Cold Hawaii Inland, og det koster over 20 millioner kroner, siger Niels Jørgen Pedersen (V), formand for erhvervs- arbejdsmarked- og kulturudvalg i Thisted Kommune.

Der er stadig store maskiner på Synopalhavnen i Thisted, men fredag skal Thisted Kommunes store satsning til over 20 millioner stå klar. Niels Jørgen Pedersen (V) fra byrådet var i dag ude og se på investeringen.
Der er stadig store maskiner på Synopalhavnen i Thisted, men fredag skal Thisted Kommunes store satsning til over 20 millioner stå klar. Niels Jørgen Pedersen (V) fra byrådet var i dag ude og se på investeringen.
Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

Udover kapelparken på Synopalhavnen er der som en del af Cold Hawaii Inland også lavet vandsportsaktiviteter ved Vildsund og stier, der skal lede folk rundt i kommunens naturskønne områder.

- Det er et projekt for at få Thisted Kommune til at blive mere attraktiv. Vi forsøger at udnytte det vand, vi har, på alle mulige måder, og så prøver vi at kæde Cold Hawaii fra kysten sammen med det inde i landet, fortæller Niels Jørgen Pedersen.

Noget tyder da også på, at de nye faciliteter er attraktive. Selvom kabelparken først åbner for besøg den 1. juni, så fortæller Thomas Bruhn Helleberg fra Thy Wakeboard, at der allerede er bookinger fra ti skoler, og at man har sagt nej til syv skoler, fordi der var fyldt op i kalenderen.