Tidl. cheflæge: Sygehuset i Thisted er i alvorlige problemer

Lægemangel skal løses, ellers må sygehuset i Thisted lukkes. Så kontant er udmeldingen fra tidligere cheflæge Berth Larsen.

Situationen for et fremtidigt sygehus i Thisted er alvorlig. Løser man ikke problemet med lægemanglen, lukker sygehuset uanset hvad lovgivningen ellers siger, oplyser Limfjord Update. 

Advarslen kommer fra den tidligere cheflæge Berth Larsen, der i mange år har arbejdet på sygehuset i Thisted, som han i øvrigt betegner som et ellers velfungerende sygehus.

- Lægerne vil have et fagligt miljø at arbejde i. Det er ikke nok, at de udfører x antal operationer i løbet af en uge. Der skal også kunne sparres og udvikles med andre læger, og det miljø er svært at skabe i Thisted, fortalte den tidligere cheflæge, da støttegruppen for sygehuset havde informationsmøde torsdag aften.

- Derfor kunne en del af løsningen på problemet være, at lægerne ansættes til at arbejde nogle dage i Thisted og nogle dage i Aalborg, sagde Berth Larsen.

Han påpeger, at en del af problemet er, at man ikke længere uddanner lægerne i almen men derimod i specialer. Det gør, at sygehuset i Thisted ikke kan levere nok operationer indenfor en enkelt type operationer til, at man kan trække lægerne til.

- En anden del af løsningen kan være, at man tilfører Thisted specialer, hvor man samler patienterne fra resten af regionen til en bestemt type operationer, sagde Berth Larsen.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sundhed.