Tidl. cheflæge: Sygehuset i Thisted er i alvorlige problemer

Lægemangel skal løses, ellers må sygehuset i Thisted lukkes. Så kontant er udmeldingen fra tidligere cheflæge Berth Larsen.

Situationen for et fremtidigt sygehus i Thisted er alvorlig. Løser man ikke problemet med lægemanglen, lukker sygehuset uanset hvad lovgivningen ellers siger, oplyser Limfjord Update. 

Advarslen kommer fra den tidligere cheflæge Berth Larsen, der i mange år har arbejdet på sygehuset i Thisted, som han i øvrigt betegner som et ellers velfungerende sygehus.

- Lægerne vil have et fagligt miljø at arbejde i. Det er ikke nok, at de udfører x antal operationer i løbet af en uge. Der skal også kunne sparres og udvikles med andre læger, og det miljø er svært at skabe i Thisted, fortalte den tidligere cheflæge, da støttegruppen for sygehuset havde informationsmøde torsdag aften.

- Derfor kunne en del af løsningen på problemet være, at lægerne ansættes til at arbejde nogle dage i Thisted og nogle dage i Aalborg, sagde Berth Larsen.

Han påpeger, at en del af problemet er, at man ikke længere uddanner lægerne i almen men derimod i specialer. Det gør, at sygehuset i Thisted ikke kan levere nok operationer indenfor en enkelt type operationer til, at man kan trække lægerne til.

- En anden del af løsningen kan være, at man tilfører Thisted specialer, hvor man samler patienterne fra resten af regionen til en bestemt type operationer, sagde Berth Larsen.