Tican varsler fyringer

​Antallet af slagtegrise falder hos slagterigiganten, og derfor bliver der nu varslet fyringer.

I starten af maj kunne Bonusgrisen – der opkøber slagtesvin og grise – fortælle, at leveringen af slagtegrise til SB Pork ophører. Det sker, efter at gruppen af producenter har lavet en aftale om levering til Danish Crown i stedet. Det sker fra den 1. september 2017.

Bonusgrisen har indtil nu leveret cirka 700.000 grise pr. år. Tican og SB Pork har dog tegnet nye kontrakter med producenter, men det ændrer ikke på, at produktionen må falde til cirka 500.000 grise pr år.

10 i Thisted

Derfor varsler de nu fyringer. Cirka 10 personer i Thisted og 45 i Brørup. Korttidsansatte ferieansatte er ikke medregnet.

- Det er en skærpet kamp om råvarerne og det faldende antal slagtegrise i Danmark, som udløser denne beklagelige situation. Vi mærker dog en stor interesse for vores attraktive afregningsmodel og de gode tilbud om væksttillæg med videre, som vi her i foråret har lanceret overfor både eksisterende og nye leverandører, fortæller administrerende direktør Ove Thejls.

Han forventer, at de har vundet det tabte tilbage i løbet af 1-2 år.

Modsat Tican, så er der vind i sejlene hos deres store konkurrent Danish Crown. De kunne i går meddele, at de ansatte 260 nye medarbejdere efter den nye aftale kom på plads.