Tican-tillidsmand: Jeg havde ikke set denne her komme

Tican-medarbejdernes tillidsmand er dybt overrasket over fyringsplanerne på slagteriet i Thisted.

Svineslagteriet Tican i Thisted oplyste tidligere i dag, at de planlægger at flytte en større del af produktionen til udlandet. Ledelsen arbejder i samarbejde med den nye tyske ejer Tönnies på at rykke skinkeudbeningen fra Thisted til Tyskland og baconproduktionen fra Ansager til England. Det overrasker slagteriets fællestillidsmand.

- Jeg er dybt overrasket over, at vi ikke har hørt noget før. Jeg kunne godt have tænkt mig, at vi havde været underrettet lidt før. Det kunne have gjort, at vi ikke havde ansat folk her inden for den sidste tid. Det er lidt træls at stå i en situation, hvor vi har forholdsvis nyansatte og samtidig få at vide at der skal afskediges folk formentlig, siger Peter Uno Andersen, fællestillidsmand hos Tican.

Udflytningen er endnu ikke officielt vedtaget, da virksomheden ifølge reglerne først skal varsle en så stor fyringsrunde over for medarbejderne. Planerne berører omkring 80 medarbejdere - 55 i Thisted og 25 i Ansager. Medarbejderne er kede af, hvis afdelingen i Thisted skal lukke.

- I første omgang får man et chok. Jeg havde ikke set denne her komme, og jeg kan ikke helt forstå, at vi ikke kan tjene penge på skinkerne. Men vi ved, at Tönnies har meldt ud, at de vil investere og udvikle vores virksomhed, og de planer, som vi har hørt lidt om, vidner også lidt om, at det er det, de vil. Men det er bare ærgerligt, at vores gode skinkeafdeling skal stå for skud nu her på grund af den konkurrence, som vi er udsat for, siger Peter Uno Andersen.

Administrerende direktør Ove Thejls siger til tvmidtvest.dk, at Tican vil gå i dialog med medarbejderne og undersøge, om det er muligt at flytte nogle af medarbejderne til andre afdelinger. 

Efter udflytningen vil Tican stadig have 600 ansatte i Thisted, 350 i Brørup og 30 i Ansager.