Tican-møde for bekymrede andelshavere

Torsdag aften holdt Tican orienteringsmøde for sine bekymrede andelshavere.

Efter at svineslagteriet Tican tidligere på ugen meddelte, at den fusionerede med slagterigiganten Danish Crown, så har utrygheden blandt slagteriets andelshavere været til at mærke.

Derfor holdt Tican torsdag aften et møde for netop andelshaverne for at få en dialog.

- Vi holdt orienteringsmødet for at tage en saglig snak med dem af vores andelshavere, som er bekymrede eller føler sig uretfærdig behandlet. Der var en alvorlig stemning, men der kom mange saglige spørgsmål, og jeg var glad for at se, at godt 150 andelshavere var mødt op, siger Jens Jørgen Henriksen, Formand Tican.

I vores indslag torsdag aften, snakker vi blandt andet med svineproducent Søren Larsen, som er Ticans største leverandør, og han har ikke længere lyst til at være svinebonde, for hans økonomiske overskud er blevet langt mindre efter fusioneringen.

Det er netop situationer som den, Jens Jørgen Henriksen gerne vil forhindre.

- Den største bekymring blandt deltagerne var likviditeten ved udligningen, og om der er nogen, der bliver hårdere ramt end andre. Men det er vigtigt, at vi står sammen nu, og hvis der er noget, som man er bekymret for, så må vi sammen få snakket om det. Vi er jo ikke interesseret i, at den enkelte landmand kommer i klemme med banken som følge af deres lavere afregning med grisene, siger Jens Jørgen Henriksen, Formand Tican.

Tican-formanden er ked af, at andelshavere som Søren Jensen føler sig uretfærdig behandlet, og hvis nogen føler sig særligt hårdt ramt, så vil han gerne hjælpe dem.

- Jeg kan ikke love noget, men jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at vores andelshavere ikke føler sig uretfærdigt behandlet. En grundig dialog er vigtig, så folk ikke træffer dumme beslutninger fordi de er frustrerede, siger Jens Jørgen Henriksen, Formand Tican.

 

 

Se indslaget fra vores nyhedsudsendelse torsdag:


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.