Tican klar til tysk salg - andelshavere tilfredse

På et møde i aften har Tican informeret andelshavere om, hvad et salg til tyske Tönnies vil betyde. Bestyrelsesformanden er glad for "100 % opbakning"

Slagteriet Tican er så godt som solgt til tyske Tönnies.

Den formelle beslutning skal tages den 30. december på en ekstraordinær generalforsamling, og samtidig skal Konkurrencestyrelsen godkende salget.

Hvis dette sker, vil Tican være solgt med virkning fra den 1. oktober 2015.

- Jeg synes, det er en god aftale. Andelshaverne i aften gav udtryk for, at de var godt tilfreds med aftalen, siger bestyrelsesformand i Tican Jens Jørgen Henriksen til tvmidtvest.dk.

Parterne vil ikke oplyse, hvad købsprisen i aftalen indeholder. Men ifølge bestyrelsesformanden vil andelshaverne få flere penge for deres svin, hvis Tönnies overtager.

- Der var 100 % opbakning til det i aften, men det er først sikkert, når det er besluttet, siger Jens Jørgen Henriksen.

Han lægger vægt på, at tyskerne vil satse på at fortsætte Tican som hidtil.

- De har givet meget klart udtryk for, at de er kommet for at samarbejde og udvikle Tican, siger Jens Jørgen Henriksen. 

På generalforsamlingen den 30. december vil Tönnies også være repræsenteret til at fortælle om deres planer med Tican. 

- Dette er et meget vigtigt skridt i den videre internationalisering af vores virksomhed. Tican har en stærk international markedsposition og et fremragende rygte for højkvalitetsprodukter. Der er behov for at omstrukturere virksomheden og vi ønsker at integrere Tican så hurtigt som muligt. Vi har imidlertid indgået en aftale, der er god for alle parter, siger Clemens Tönnies i en pressemeddelse.