Thyboere tilbageholdt i Kazakhstan

Deltagelsen i et 23.000 km langt velgørenhedsløb mellem Europa og Mongoliet, er ved at udvikle sig til et mareridt for det danske rally-hold Danish DeTour fra Thisted. Det skriver Limfjordupdate.dk. Foto: Arkiv.

To rallykørere fra Thisted-holdet Danish DeTour er kommet i problemer i Kazakhstan. Myndighederne har taget deres pas og nu skal de stilles for retten.

Udløbet visa

Problemerne begyndte, at holdets 20-år gamle Toyota Starlet havarerede og fik motorproblemer under løbet og måtte udgå. Men to af de tre kørere, Mathias Tang og Steffen Kloster Poulsen, nåede ikke ud af Kazakhstan før, deres visa udløb.

De to tilbageværende blev i landet for at skaffe sig af med den havarerede bil, men da de kom til Almaty International Airport, blev de tilbageholdt fordi, deres visa var udløbet.

- Vi blev dog hurtigt, højlydt og godmodigt forklaret, at det var et seriøst brud på loven, så de tog vores pas og bad os troppe op hos deres military unit dagen efter, fortæller kørerne til Limfjordupdate.dk

Skal for retten

Da de to kørere som anvist troppede op på det militære grænsekontor, tog myndighederne uden nærmere forklareing resten af deres dokumenter.

- Vi får besked på at komme igen dagen efter. Tredje besøg hos militæret tager små fire timer. Vi får besked på at møde op i retten på mandag, hvor en dommer skal afgøre vores videre skæbne, fortæller Mathias Tang.

De to kørere håber ikke myndighederne i Kazakhstan opdager, at kørerne har skaffet sig af med deres bil på en ikke helt lovlig vis, fortæller de til hjemmesiden.

Hvornår danskerne kommer for retten mandag, er endnu uklart.