To thyboer vendte om efter dødsulykke i Alperne

To mænd fra Thy er på vej hjem fra en bjergbestigning i Alperne, hvor to personer fra Tjekkiet mistede livet.

Lars Riis fra Klitmøller og Jesper Overgaard fra Thisted har sammen med 11 andre personer været på bjergbestigning på Mont Blanc i Alperne. Ulykkeligvis døde to af deltagerne, skriver Lars Riis på sin Facebook.

- Et par helt igennem vanvittige dage med store udfordringer både psykisk og fysisk er ovre. Det har på alle måder været noget ud over det forventede [...] Vi var 13 personer der gik mod toppen og desværre døde 2 personer, skriver han blandt andet.

 

Et par helt igennem vanvittige dage med store udfordringer både psykisk og fysisk er ovre. Det har på alle måder været noget ud over det forventede. Vi stoppede forsøget mod toppen af Mont Blanc kl 0730 i morges under meget svære forhold. Vi var 13 personer der gik mod toppen og desværre døde 2 personer undervejs og Jesper, Asmus og jeg var de eneste der klarede det ned igen på egen hånd. Det er tragisk og meget underligt og surrealistisk at have været en del af. Det er svært at forklare alle de ting vi har oplevet men det har både været fantastisk, udfordrende og sørgeligt. Det har været en meget speciel rejse og pt. går tankerne mod dem som har mistet deres kære. Det er så tragisk og svært at have været en del af. Samtidig er det frustrerende at se, hvordan nogen vælger at tage en risiko de med al tydelighed ikke var forberedt til. Vi følte os hele tiden i sikre hænder og turen viste med al synlighed hvorfor man skal være ordentlig forberedt, have det rigtige udstyr og bruge en god guide! Man skal ikke tage let på sådan en udfordring og man skal kende sine egne begrænsninger. Bjerget står der også i morgen... Filmen viser lidt klip fra vores træningsdage inden turen gik op mod Mont Blanc.

Opslået af Lars Riis på 4. oktober 2017

 

I en mail til TV MIDTVEST skriver Lars Riis:

- Vi var tre forskellige grupper. Vores gruppe med Jesper og jeg samt en dansk guide, som bor i Chamonix, gik ikke sammen med de to andre hold, som hver havde en ulykke. De gik op før og efter os. Det er tragisk og mærkeligt, at folk, man få timer forinden har stået og snakket med, pludselig er væk.

 
 
Foto: Privatfoto: Lars Riis

Ifølge nordjyske.dk er de afdøde en mand og en kvinde fra Tjekkiet. Vejr og mangel på forberedelse kan have været medvirkende til ulykken på Europas højeste bjerg.