Thyboer skal leve med restriktioner: - Man føler sig lidt indespærret

Borgerne i Thisted Kommune må ikke forlade Thy. Det kan skabe frustrationer for nogle af borgerne, når de ikke har noget at stå op til om morgenen.

Torsdag kom det frem, at blandt andet Thisted Kommune får nogle særligt skærpede restriktioner den kommende tid. Det betyder, at thyboerne så vidt muligt ikke må forlade deres kommune, da smitten ikke skal sprede sig.

quoteDet kan blive et problem i længden ikke at have noget at stå op til. Det betyder nok, at folk begynder at blive lidt småskøre.

Rune Tonagel Pinderup, overkonstabel, Thisted

Det betød, at thyboerne, der arbejder i en anden kommune, ikke kunne komme på arbejde fredag. Enten skulle der arbejdes fra hjemmekontoret, og ellers betød det forlænget weekend.

For overkonstablen på Skive Kaserne, Rune Tonagel Pinderup, betød det en fridag og en lang gåtur med hunden i Thisted.

 - Jeg kan ikke tage på arbejde. Det ved jeg ikke om er godt eller skidt, men det er rart at være lidt hjemme. Men når man ikke må komme længere væk end til kommunegrænsen, så giver det nogle begrænsninger, og man føler sig lidt indespærret, siger soldaten fra Thisted.

Preben Thinggaard Larsen havde dog ikke fri, og han synes, at det er underligt at være tilbage i situationen, som landet var i marts.

- Det er en mærkelig dag. Jeg plejer at tage til Hvide Sande og holde møder og være social, men jeg må jo blive hjemme og arbejde fra hjemmekontoret, fortæller thyboen, der er indkøbschef ved Insula Danmark.

- Folk begynder at blive småskøre

Udover at borgerne skal blive indenfor kommunegrænsen, så skal værtshuse, caféer og restauranter også lukke. Det samme skal kultur- og idrætsliv. Der bliver altså ikke meget at give sig til for borgerne i Thy.

Soldaten fra Thisted tror, at det kan blive besværligt for thyboerne at leve med de nye restriktioner. 

- Det kan blive et problem i længden ikke at have noget at stå op til. Det betyder nok, at folk begynder at blive lidt småskøre. Som soldat er jeg vant til at være aktiv, men nu kan jeg kun sove længe og lufte hund, og det er dét, fortæller Rune Tonagel Pinderup.

Den ellers friske og idylliske Thy-luft er blevet skiftet ud med en tung og mere trist en af slagsen. Thyboerne er blevet fanget i en coronabobbel, og det kan mærkes.

- Stemningen rundt omkring er ikke så god, som den plejer at være. Alt det med minkene kan vi også mærke heroppe. Vi har ondt af minkavlerne, så alt i alt synes jeg, at det begynder at gå dårligt, siger Rune Tonagel Pinderup.

Situationen tages med ophøjet ro

Preben Thinggaard Larsen havde regnet med, at han skulle bruge en masse tid i sommerhuset i Jammerbugt Kommune, men det er også udelukket.

- Vi havde tænkt, at vi skulle pendle lidt mellem Thisted og vores sommerhus i Fjerritslev, men nu er vi lidt indespærret i Thisted, men jeg tror, det kommer til at gå fint. Vi er jo thyboere og vant til at tage det med sindsro, så det skal vi nok stå igennem, fortæller indkøbschefen.

Følgende restriktioner rammer kommunerne Thisted, Vesthimmerland, Jammerbugt, Læsø, Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev:

Marie Møller, der en pensionist og bosat i Thisted, tager også den triste situation med ophøjet ro, selvom corona fylder meget i dagligdagen.

- Jeg synes ikke, at vi er spærret inde, for jeg kan komme ud og gå en tur. Men det er særlig situation. Jeg har lige været til fødselsdag, og der blev kun snakket om corona. Så blev der foreslået, om vi ikke skulle snakke om noget andet, og så blev der bare snakket om valget i USA.

TV MIDTVESTs udsendte var fredag i Thisted for at tage temperaturen på stemningen efter, de skærpende restriktioner ramte torsdag aften.

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.