Thyboer byder sig til og håber på EM-værtskab med to måneder til start

Thy Cablepark håber på at lande en EM-værtstjans i 11. time. Tirsdag beslutter kommunen, om idéen skal have et tilskud.

Sådan ser det ud, når der bliver wakeboardet.
Sådan ser det ud, når der bliver wakeboardet.
Foto: Nathan Denette/AFP/Ritzau Scanpix

- Det er en helt unik mulighed. 

Sådan lyder det fra Thomas Bruhn Helleberg, der er bestyrelsesformand for Thy Cablepark. Parken er nemlig i kikkerten som kommende vært for Europamesterskaberne i wakeboarding. 

Mesterskabet skulle egentlig være foregået i Ungarn, men her er begivenheden aflyst, fordi konkurrence-spottet ligger for tæt på det krigshærgede Ukraine. 

Derfor skal der findes en anden løsning, og nu har Dansk Vandski & Wakeboard Forbund i samarbejde med Thy Cablepark valgt at satse på opgaven.

Thomas Bruhn Helleberg er bestyrelsesformand i Thy Cablepark, og han håber, værtstjansen tilfalder dem.
Thomas Bruhn Helleberg er bestyrelsesformand i Thy Cablepark, og han håber, værtstjansen tilfalder dem.
Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

- Det er desværre på baggrund af tragiske omstændigheder, men det er en stor mulighed for at vise Danmark og Thy frem som vandsportsland. I Tyskland har de haft kabelparker i 50 år. Det har vi ikke i Danmark, og derfor kan det her hjælpe til at legitimere sporten herhjemme, siger Thomas Bruhn Helleberg. 

Står og falder med kommunen og Sport Event Danmark

EM i wakeboarding vil strække sig over en uges konkurrencer i august. Thomas Bruhn Helleberg skønner, at der vil dukke mellem 200 og 300 deltagere op. Heriblandt en gruppe fra sportens absolut øverste hylde.

Sådan et event får man dog ikke op at stå uden penge. 

Tirsdag behandler Thisted Kommune en ansøgning på et 300.000 kroners tilskud til værtsskabet. Borgmester Niels Jørgen Pedersen (V) kan umiddelbart godt se en fidus i arrangementet, og han forventer, at afgørelsen falder positivt ud.  

- Som kommune skal vi hele tiden tænke over, hvordan vi anvender pengene, men i det her tilfælde vil der komme værdi ud af det. Det vil give øget turisme og indtægter på restauranter, hoteller med videre. Generelt god reklame, siger Niels Jørgen Pedersen. 

Borgmesteren i Thisted Kommune mener, idéen om at få en EM-værtsskab i wakeboarding er god.
Borgmesteren i Thisted Kommune mener, idéen om at få en EM-værtsskab i wakeboarding er god.
Foto: Lars Lauridsen, TV MIDTVEST

Hvis kommunen indvilliger i at spytte likvider i mesterskabet, går hatten videre til Sport Event Danmark, der støtter projekter med op til samme niveau, som kommunen giver. 

Forsigtig optimisme 

Således lever drømmen ifølge Thomas Bruhn Helleberg på kommunens og Sport Event Danmarks nåde, men bestyrelsesformanden tillader sig at være forsigtig optimist.

- Det er en helt fantastisk sport, så at få det vist frem på højeste niveau vil give en masse folk en stor oplevelse og vil være kæmpestort for vores park, siger Thomas Bruhn Helleberg.

Europamesterskaberne afvikles fra den 22. - 29. august.