Thy tester mini-møller

Nu skal Thisted Kommune også have et testcenter for husstandsvindmøller.

Thisted Kommune er godt på vej til at blive landets førende inden for test af vindmøller.

Først blev det besluttet, at et national testcenter for kæmpemøller på op til 250 meter skal placeres i Østerild - og nu er der så endnu et testcenter på vej. Denne gang drejer det sig om møller i en helt anden størrelsesorden - planen at der skal etableres et testcenter for husstandsvindmøller ved Sindrup Vejle i Sydthy.

Der skal være plads til seks møller på op til 25 meter.

Stort potentiale for erhvervslivet

Bag ansøgningen står Brancheforeningen for Husstandsvindmøller og Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi i Sydthy, og miljøminister Karen Ellemann har netop lavet en aftale med Dansk Folkeparti om at støtte centret med 7,3 millioner kroner.

Jane Kruse fra folkecentret siger, at der er et kæmpe potentiale for dansk erhvervsliv i de små møller. Alene i England regner man med, at der skal opstilles mellem 200.000 og 300.000 husstandsmøller inden 2020.

Borgmester vil med på vognen

Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen støtter ideen.

- Der er et stort marked internationalt for husstandsmøller, og det vil være positivt, hvis vi kan komme med på vognen, siger hun.

Før testcentret kan blive en realitet, skal der laves en lokalplan for området og en vvm-redegørelse. Jane Kruse håber, at de første møller kan sættes op allerede i år. 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.