Thy-rytter: Sindssygt fedt at gennemføre Touren

I andet forsøg kom Michael Valgren hele vejen til Paris i Touren, og det var han både glad og lettet over.

Sidste år måtte en sygdomsramt Michael Valgren (Tinkoff) udgå på 19. etape af Tour de France og dermed se drømmen om at fuldføre i sin debut briste meget tæt på Paris.
    
Søndag kunne han så trække det store smil på, da han i andet forsøg nåede hele vejen til Paris med Tour-feltet.
    
- Det er sindssygt fedt. Det er lækkert at komme igennem, siger han og har kun en enkelt ting at ærgre sig over.
    
- Jeg er lidt ked af det på min søsters vegne. Hun ville have været hernede og overraske mig, men hun har siddet i kø på motorvejen og missede sit fly. Det kunne have været fedt også at kunne dele det med hende. Heldigvis har jeg min kæreste her.
    
Svær begyndelse på løbet
Ud over en tidlig etapesejr til Peter Sagan havde Tinkoff-holdet en svær start, da holdkaptajn Alberto Contador styrtede to gange på de første to etaper og led, indtil han udgik midtvejs i løbet.
    
Alligevel endte det med succes for det russiske hold og Valgren selv.
    
- Jeg kom ind med relativt lave ambitioner og ville bare gerne igennem og gøre det godt for holdet, så vi kunne få nogle etapesejre, og det har jeg gjort. Så jeg kan kun være tilfreds, siger den 24-årige dansker.
    
- Vi har tre etapesejre med Peter, hvor jeg første gang satte hårdt tempo på bakken, og anden gang startede jeg det i sidevinden, så jeg har været med til det, og det var det, jeg ville, så det har været fedt.
    
Derudover endte Sagan med at vinde den grønne pointtrøje, mens polakken Rafal Majka (Tinkoff) gjorde krav på prikker.
    
- Generelt vil jeg huske en succesfuld Tour. Vi har haft det sjovt. Vi havde en lidt ærgerlig start med Albertos styrt, men siden da har vi vundet tre etaper samt den grønne trøje og den prikkede bjergtrøje, konkluderer Michael Valgren.
    
/ritzau/

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sport.