Thy-Mors Energi: Pas på farlige målerskabe

Forsyningsselskab opfordrer sine kunder til at kontrollere de udvendige målerskabe for at undgå brande.

Thy-Mors Energi sender i øjeblikket breve ud til flere lokale sommerhusejere.

Det sker for at gøre opmærksom på risikoen for brand i udvendige målerskabe.

Brevene kommer efter, at TV MIDTVEST i juli kunne fortælle, at udvendige skabe med stikbenmålere har været skyld i flere sommerhusbrande på vestkysten. Senest i Houvig ved Søndervig den 25. juli (se billedet).

Thy-Mors Energi vil derfor have sommerhusejerne til at være opmærksomme på utætheder i de udvendige målerskabe.

- Vi har endnu ikke oplevet i vores dækningsområde, at udvendige målerklemmer til stikbenstilslutning har været årsag til brande, men vi har i få tilfælde oplevet kortslutninger i huse nær vestkysten, siger teknisk chef Peter Melgaard til selskabets hjemmeside.

Energiselskabet gør opmærksom på, at målerskabet er en del af huset elinstallation, og at det derfor er husejernes ansvar at sørge for, at skabet er intakt.

- Det er vigtigt at præcisere i forhold til hele debatten omkring udvendige stikbensmålere, at det ikke er selve måleren, der udgør et problem. Risikoen for kortslutning opstår først i det øjeblik, hvor selve målerskabet bliver utæt. Derfor vil jeg gerne opfordre husejere med udvendige stikbensmålere til at være opmærksomme på deres målerskabe og kontakte en elinstallatør, hvis de opdager, at husets målerskab er defekt, siger Peter Melgaard.

Thy-Mors Energi vil i forbindelse installationen af fjernaflæste elmålere sætte stikben med isolering i målerskabene for at minimere risikoen for kortslutninger.

TV MIDTVEST fortalte første gang om risikoen ved målerskabene den 27. juli:

Det er langt fra første gang, at et sommerhus brænder på grund af en kortslutning i målerskabet, som det var tilfældet da et hus i Houvig i weekenden udbrændte.

Den 28. juli advarede forsyningsselskabet RAH mod risikoen for brand:

Stikbensmålere kan være farlige i sommerhuse langs vestkysten. Nu advarer forsyningsselskab mod dem.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.